Annonce
Erhverv

Favrskov vil være hjemsted for dansk e-handelsklynge

Skatepro - Skandinaviens største skateshop på nettet - er et eksempel på en virksomhed, der er rykket fra Aarhus til Favrskov - nærmere bestemt til Søften - da væksten satte ind. Erhvervschef Anders Hermansen fremhæver beliggenheden med let adgang til E45 som et af Favrskovs stærkeste trækplastre for e-handelsvirksomheder. Foto: Jens Thaysen
Skatepro, Pomp de Lux og Webapoteket er bare nogle få eksempler på stærke e-handelsvirksomheder, der styrer forretningen fra Favrskov. Erhvervschef Anders Hermansen håber i fremtiden på flere af slagsen, som vil slå sig ned i en ny digital erhvervsklynge.

SØFTEN: Skatepro er Skandinaviens største onlineshop for udstyr til actionsport, femdoblet gazellevirksomhed og vinder af e-handelsprisen et tilsvarende antal gange.

Og naboen i Søftens industriområde - Pomp de Lux, der sælger børnetøj på nettet - også er sprunget afsted som en gazelle flere gange.

De to velkonsoliderede virksomheder er begge eksempler på Favrskovs vel nok stærkeste særkende som erhvervskommune - nemlig hjemstedet for nogle af landets fremmeste firmaer inden for e-handel. Og det er et styrkeområde, som den nye chef for Favrskov Erhvervsråd, Anders Hermansen, vil gøre endnu mere eksplicit i fremtiden.

Drømmen er, at en helt ny erhvervsklynge skal skyde op i smørhulskommunen mellem Aarhus, Randers, Silkeborg og Viborg.

- Favrskov Kommune og Favrskov Erhvervsråd har en fælles ambition om at skabe grundlag for, at vi på længere sigt får en reel e-handelsklynge her i Favrskov. Det handler både om at tiltrække nye digitale virksomheder og styrke eksisterende analoge virksomheder, så de også får sat strøm til deres forretninger, forklarer Anders Hermansen.

Annonce

- Vi har en fælles ambition i kommunen og erhvervsrådet om at skabe grundlag for, at vi på længere sigt får en reel e-handelsklynge her i Favrskov. Det handler både om at tiltrække nye digitale virksomheder og styrke eksisterende analoge virksomheder, så de også får sat strøm til deres forretninger.

Anders Hermansen, erhvervschef, Favrskov Erhvervsråd

Attraktiv for e-handel

Især i Hinnerup og Hadsten-området er e-handelsvirksomheder skudt op på stribe i de seneste år. Flere af dem er såkaldt født digitale. Det gælder for eksempel er Webapoteket i Hadsten, som Trine og Lars Persson står bag.

Webapoteket blev lanceret i 2011 som et online-apotek af Lars Persson, der har drevet lokale apoteker i Hadsten og Hinnerup siden 2004. Skatepro og Pomp de Lux er derimod begge eksempler på e-handelsvirksomheder, som er rykket til Favrskov fra Aarhus, efter forretningerne begyndte at vokse.

- Klynge-dannelsen er allerede i gang, men vi vil gerne gøre det endnu mere attraktivt at være e-handelsvirksomhed eller e-startup i Favrskov. Vores opgave som erhvervsråd bliver at sætte rammerne blandt andet i forhold til at samle viden og kapital, og vi har i den forbindelse sat os sammen med de eksisterende virksomheder, som er med i udviklingen af klyngen, fortæller Anders Hermansen og fortsætter:

- Vi har flere fyrtårne i kommunen, og de er alle gode eksempler på, hvordan virksomhederne kan lykkes med e-handlen, og for dem er det også være en win-win, at vi samler kompetencerne, og de endnu flere kolleger tæt på - blandt andet med hensyn til rekruttering.

Kickoff efter ferien

Erhvervschefen forventer, at der er officielt kickoff på det nye klyngeprojekt efter sommerferien.

I forbindelse med Internet Week Denmark fornylig stod Favrskov Kommune og Business Region Aarhus i øvrigt bag et event om, hvordan virksomheder får succes med e-handel.

Arrangementet fandt sted hos Skatepro, og blandt oplægsholderne var udover Jakob Høy Biegel fra Skatepro også Trine Persson fra Webapoteket, Jan P. Eskildsen fra Hair Team Company samt Jonas Mørkøre Andersen fra Løbeshop.dk - alle direktører og ejere af virksomheder med udgangspunkt i Favrskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce