Annonce
Østjylland

Favrskovs børn åbner Kulturby 2017

Frederik Schøler er tovholder på 'Månelys over Ønskelandet', hvor godt 1200 børn åbner Favrskovs deltagelse i Aarhus 2017. Foto: Jacob Vestervig

Dagen før den storslåede, officielle åbning i Aarhus skyder 1200 børn Favrskovs deltagelse i kulturhovedstadsprojektet i gang med sang, dans og afbrændning af en ti meter høj træfigur under overskriften ønsker og drømme.

FAVRSKOV: Det er ikke blot i Aarhus, at byens status som europæisk kulturhovedstad i 2017 fejres, for de andre 18 kommuner i Region Midtjylland er også en del af den enorme kultursatsning og -branding.

Dagen før den store, officielle åbning i Aarhus lørdag 21. januar markerer alle regionens kommuner således deltagelsen og samarbejdet med en for-åbning, hvor titusindvis af børn i de 19 kommuner danser og synger om deres ønsker og drømme under temaet 'Ønskelandet'.

I Favrskov får børneåbningen deltagelse af godt 1200 børn i landsbyen Skjød, der ligger sådan cirka midt i kommunen. Her skal børnene i løbet af dagen udtrykke deres drømme og ønsker for og med hinanden, inden en træfigur i op til 10 meters høje brændes af.

- Det er formentlig gråt, koldt og mørkt på sådan en januardag, og kan vi få lavet en fed dag under sådanne forhold, så kan børns ønsker klare alt, mener tovholder på projektet, bibliotekar og kulturformidler Frederik Schøler.

- I Favrskov hedder åbningen Månelys over Ønskelandet, og vi laver rammerne med en række boder og en høj træfigur, og så skal børnene selv udfylde dem.

Favrskov er et fantastisk smørhul, og så er det vores forbandede pligt at få noget godt ud af det.

Frederik Schøler, kulturformidler

Månelys over Ønskelandet

Fredag 20. januar på fodboldbanen i SkjødKl. 9: Børnehavebørnene synger Alberte Windings sang til lejligheden: Ønskelandet. Hvert barn medbringer tegning eller maleri om ønsker og drømme til udstilling

Kl. 10.30-15: Skolebørn fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling laver aktiviteter i hver deres bod om ønsker og drømme

Kl. 13.30: Workshop ved Favrskov Billedskole

Kl. 15: Ungdomsklubaktiviteter

Kl. 16: Koncert ved Ulstrup Skoles 8. klasser

Kl. 16.30: Klokkerne kimer og vartegnet brændes af

Læs mere om projektet og læs 'Fortællingen om Ønskelandet' på favrskov.dk

En skitse af boderne og vartegnet på fodboldbanen i Skjød. Boderne opstilles i koncentriske halvmåner omkring den op til 10 meter høje træfigur, der afslutningsvis skal brændes af.

Alle er velkomne

Månelys over Ønskelandet starter allerede klokken ni om morgenen, og frem til afbrændingen af vartegnet klokken 16.30 vil fodboldbanen i Skjød være fuld af aktiviteter.

Børn fra børnehaver og fra alle trin på kommunens skoler vil ankomme og forlade stedet i hold i løbet af dagen, hvor de i hver deres bod til den enkelte børnehave eller det enkelte skoletrin vil synge, danse eller noget helt tredje, der udtrykker netop deres drømme og ønsker.

- Meningen er, at der ikke skal foregå noget i alle boder på samme tid, så de netop kan gå rundt og opleve, hvad de andre har lavet. Og håbet er, at så mange som muligt vil vende tilbage sidst på eftermiddagen med deres forældre eller bedsteforældre i hånden for at være med i afslutningen, hvor alle er velkomne, og hvor klokkerne i Skjød Kirke kimer solen ned og vartegnet blusser op og markerer begyndelsen på Aarhus 2017, forklarer Frederik Schøler.

Se kulturformidler Frederik Schøler præsentere Månelys over Ønskelandet her:

Annonce

Tanker om kultur

Meningen med projektet i Skjød er ikke blot at skyde Aarhus 2017 i gang, men også at sætte gang i tankerne hos de mange deltagende børn.

- Tanker om at kultur både er noget, man oplever, og noget man gør. Og er noget, der sker lige nu og her. Samtidig symboliserer projektet, at vi her i Favrskov gør tingene på vores egne præmisser, og at vi, når vi arbejder sammen på tværs, udvisker grænserne. Favrskov er et fantastisk smørhul, og så er det vores forbandede pligt at få noget godt ud af det, siger Frederik Schøler.

Han oplyser, at de fleste børn allerede er godt i gang med at forberede sig på dagen - blandt andet ved at læse hans egen novelle 'Fortællingen om Ønskelandet'.

Projektet Månelys over Ønskelandet er arrangeret af Aarhus 2017 og Favrskov Kommune, som hver betaler 55.000 kroner, der blandt andet skal dække transporten af eleverne.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Alarm 112

Kvinde fik sms fra 'MitID': Få dage efter forsvandt der penge fra hendes bankkonto

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Annonce