Annonce
Sport

FC Midtjylland henter Lasse Vibe i Sverige

9200 Thomas Johansson / Tt/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland henter Lasse Vibe på en kontrakt gældende fra januar 2020 til sommeren 2021.

Den danske offensivspiller Lasse Vibe fortsætter sin karriere hos Superligaens førerhold, FC Midtjylland.

Det oplyser den midtjyske klub på sin hjemmeside.

32-årige Vibe har underskrevet en kontrakt gældende fra januar 2020 til sommeren 2021.

Sportschef Svend Graversen mener, at klubben i Vibe får en stor personlighed både på og uden for banen.

- Lasse kan med sine mange kampe i forskellige lande være med til at skabe ro omkring unge og mere urutinerede spillere i vores trup, og han kan være foregangsmand i forhold til at vise, hvad der kræves i et topprofessionelt miljø, siger Svend Graversen.

Vibe har spillet 2019-sæsonen i svenske IFK Göteborg, hvor han lørdag scorede i sin sidste ligakamp, men han ønskede ikke at forlænge, da han gerne ville hjem til Danmark.

- Jeg kender jo lidt til filosofien bag det hele fra min tid i Brentford FC, og jeg glæder mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af FC Midtjylland, siger Lasse Vibe og tilføjer:

- Jeg har spillet mange kampe i flere forskellige lande. En rutine jeg tager med mig ind i klubben, og det kan da godt være, at jeg ikke er helt så hurtig, som sidst jeg spillede i Danmark, men jeg kan altså stadig flytte benene hurtigt.

Vibe skiftede ligeledes til Göteborg, efter at han havde fået sit gennembrud hos Sønderjyske fra 2012 til 2013.

Siden var han Brentford-spiller fra 2015 til 2018, hvorefter han havde en kort afstikker til kinesiske Changchun Yatai.

Vibe er noteret for 11 A-landskampe i perioden fra 2014 til 2017. Her scorede han et enkelt mål i en EM-kvalifikationskamp ude mod Albanien.

/ritzau/

Annonce
Lasse Vibe skifter til FC Midtjylland
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Annonce