Annonce
Sport

FCM-profil klar til at udvandre: Gider ikke høre på abelyde

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fremad Amager blev torsdag idømt en bøde, efter at FCM-profilen Awer Mabil hørte abelyde under en pokalkamp.

FC Midtjylland-spilleren Awer Mabil vil udvandre fra banen, næste gang han hører abelyde fra tilskuerpladserne.

Torsdag blev Fremad Amager idømt en bøde af Fodboldens Disciplinærinstans efter en pokalkamp mod FCM, hvor dommeren havde indberettet abelyde rettet mod Mabil.

Fremad Amager har selv undersøgt sagen og kan ikke bekræfte påstanden om abelyde.

- Hvis det fortsætter, forlader jeg banen. Jeg er ligeglad. Jeg repræsenterer min klub, mine fans og min familie. Min farve er ligegyldig, siger Awer Mabil til Tipsbladet.

FCM-spilleren gjorde selv linjedommeren opmærksom på lydene fra tilskuerpladserne. Han overvejede også at forlade banen.

- Jeg tænkte på det, men jeg satte mit hold først. Vi var bagud, så jeg ville ikke gøre et stort nummer ud af det. Jeg stolede på, at dommeren tog sig af det, fordi linjedommeren bevidnede det, siger FCM-spilleren.

Mabil ville i dag havde handlet anderledes, efter at han så, hvordan Englands mørke landsholdsspillere for nylig blev udsat for racisme i en udekamp mod Bulgarien i VM-kvalifikationen.

Awer Mabil fortæller til Tipsbladet, at han aldrig tidligere har oplevet racisme i Danmark.

- Jeg kan rigtig godt lide Danmark, og at opleve sådan noget ændrer ikke min mening, for jeg har været her så længe, og det var første gang. Men jeg har oplevet det tidligere andre steder, siger han.

Fremad Amager har selv undersøgt sagen. Klubben har i sin redegørelse oplyst, at der på det pågældende tribuneafsnit sidder en gruppe, der kalder tribunen for ”antiracistisk ståsted”.

Grupperingen har til Fremad Amager oplyst, at den adskillige gange igennem kampen har råbt "gult, gult, gult", "ud, ud, ud" og "ha, ha, ha".

Fremad Amager vandt pokalkampen over FCM med 1-0 er videre til ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce