Annonce
Indland

FDM advarer: Større vejarbejder omkring Hamborg generer ferietrafikken

Masser af vejarbejde mellem Flensborg og Hamborg kommer til at påvirke ferietrafikken, der for alvor går i gang fredag. Arkivfoto: Karsten Sörensen

Mange skal via Hamborg, når bilferien går sydpå, og så skal man være opmærksom på flere steder med vejarbejde.

I Danmark starter sommerferien på fredag. I flere tyske delstater er sommerferien allerede startet, og den cocktail er ensbetydende med masser af trafik på den tyske motorvej. Det er dog ikke kun de mange biler, der kan drille. Over 400 vejarbejder er lige nu i gang på de tyske motorveje.

Det oplyser foreningen FDM (Forenende Danske Motorejere) i en pressemeddelelse.

Ifølge FDM rammer man allerede ind i flere vejarbejder på den nordligste del af Autobahn A7 mellem Flensborg og Hamborg. Her er man nemlig i gang med at udvide motorvejen med et ekstra spor, og det betyder fortløbende vejarbejder.

Alene fra Neumünster og op til Hamborg er der tre større vejarbejder på henholdsvis 13, 11 og 10 kilometer, oplyser FDM.

Annonce

Kør tidligt

Omkring Hamborg er der samtidig lige før Elbtunnellen gang i endnu et større vejarbejde. Her er man ved at sætte støjskærme op, og det betyder, at den tilladte hastighed er nede på 60 kilometer i timen. Desuden vil tunnellen af to omgange i juli måned være helt spærret på grund af vejarbejde.

Rådet fra FDM til danske bilister, der skal via motorvejen A7 i Tyskland ned forbi Hamborg, er enkelt. FDM anbefaler nemlig, at man kører hjemmefra, så man er forbi Hamborg så tidligt som muligt på dagen.

Det er ikke kun mange biler på motorvejene og masser af vejarbejde, der kan give kødannelse for ferietrafikanterne, når turen går syd for grænsen.

Kødannelser og ventetid ved den tysk-østrigske grænse kan ifølge FDM heller ikke udelukkes, og det samme gælder på grænsen mellem Danmark og Tyskland, hvor der også er grænsekontrol.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce