Annonce
Sport

Federer overlever syv matchbolde og slår verdens nummer 100

William West/Ritzau Scanpix
Tennys Sandgren havde syv matchbolde mod Roger Federer, men blev alligevel besejret i kvartfinalen.

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer har vundet Australian Open seks gange, og håbet om en syvende titel i 2020 lever endnu.

38-årige Federer var ellers i gevaldige problemer i kvartfinalen mod amerikaneren Tennys Sandgren tirsdag morgen dansk tid.

Sandgren havde syv matchbolde, men Federer reddede dem alle og vandt 6-3, 2-6, 2-6, 7-6, 6-3.

Der kan vente et brag af en semifinale mellem to af verdens tre bedste spillere, hvis Novak Djokovic formår at besejre Milos Raonic senere tirsdag.

I første omgang skulle storfavoritten Federer selv besejre Sandgren, som han ikke tidligere havde stået over for på en tennisbane.

Selv om den 28-årige amerikaner blot er nummer 100 på verdensranglisten, har han for vane at gøre det godt i Australian Open. Han nåede kvartfinalen i 2018 og strandede altså samme sted i år.

Federer kom planmæssigt fra start, da han brød sin amerikanske modstander til 4-2 i første sæt og lukkede det på første sætbold.

Men Sandgren er tilsyneladende ikke typen, der lader sig ryste. Han åbnede andet sæt ved at snuppe de første tre partier på overlegen vis og afgav ikke en eneste breakbold, før andet sæt var afgjort.

Sandgren, der blot har en enkelt ATP-titel på cv'et i single, fortsatte stilen og tog tredje sæt, før et sandt drama udspillede sig i fjerde.

Federer kæmpede for at leve op til favoritværdigheden, men det var op ad bakke mod Sandgren, der blev ved med at sætte schweizeren under pres.

Foran 5-4 spillede amerikaneren sig frem til tre matchbolde, men Federer bevarede roen og servede sig på 5-5.

Lidt senere i tiebreaken så det igen sort ud for Federer, da Sandgren sled sig frem til fire nye matchbolde, men Federer hev storspillet frem hver gang.

I stedet slog han selv til, da han fik chancen, og så skulle kampen i femte sæt.

Efter de syv misbrugte matchbolde havde Sandgren mistet en anelse gnist, og samtidig spillede en Federer fuld af selvtillid helt ud til linjerne.

Federer lukkede sættet uden de store problemer og blev klar til semifinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce