Annonce
Sport

Federer videre efter femsætskamp mod hjemmebanehåb

Issei Kato/Reuters
Roger Federer vinder over australske John Millman efter at femte sæt blev afgjort i tiebreak.

Australske John Millman var tæt på at levere noget af en overraskelse, da han fredag stod over for tredjeseedede Roger Federer ved årets Australian Open.

Det australske hjemmebanehåb pressede således den schweiziske tennisveteran ud i et femte og afgørende sæt, der blev afgjort i en lang tiebreak.

Her var Federer nede med 4-8, inden han med seks vundne bolde i træk kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

Federer vandt over australieren med cifrene 4-6, 7-6, 6-4, 4-6, 7-6.

Forud for tiebreaken var gået en kamp, hvor australieren, der er nummer 47 i verden, formåede at udnytte sin hjemmebanefordel og presse den tidligere verdensetter.

Allerede i første sæt fik Federer problemer, da han tabte sættet. Han kom dog tilbage og vandt de næste to sæt.

I fjerde sæt formåede Millman at bryde den schweiziske serv, vinde sættet og tvinge kampen ud i et femte og afgørende, som Federer til sidst vandt.

Efter kampen var 38-årige Federer lettet over at vinde maratonkampen, hvor han aldrig følte sig sikker.

- Det var en hård kamp, tak til Gud for at det var en lang tiebreak.

- Han spillede en god kamp. Jeg kan næsten ikke tale lige nu. Jeg var begyndt at gøre mig klar til at forklare mig selv på pressemødet. Sikke en kamp.

- Jeg blev nødt til at finde en måde, hvorpå jeg kunne bringe hans serv i problemer. Han gjorde et godt stykke arbejde og lavede meget få fejl. Jeg følte mig aldrig sikker, sagde Federer umiddelbart efter kampen.

Sejren var Roger Federers sejr nummer 100 i Australian Open.

I næste runde står schweizeren over for useedede Márton Fucsovics fra Ungarn.

Tidligere fredag gik turneringens forsvarende mester i herresingle, Novak Djokovic, også videre. Han havde ingen problemer, da han stod over for japaneren Yoshihito Nishioka, som han slog sikkert i tre sæt.

Verdensranglistens nummer seks Stefanos Tsitsipas er til gengæld færdig i årets turnering, efter at han noget overraskende tabte til verdens nummer 35, Milos Raonic, i tre sæt med cifrene 5-7, 4-6, 6-7.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce