Annonce
Debat

Fej for egen dør, når du kritiserer andre, Haarder

Haarder: I avisen Danmark 23. december kunne man læse et interview med Bertel Haarder, som mener, at der er møl i moralen i erhvervslivet.

Man kan langt hen ad vejen give Haarder ret i de listede sager, men i et særdeles tandløst, ensidigt og kønsløst interview - udført af politisk redaktør Thomas Funding - kunne man let stille spørgsmålet, om der mon kommer en del 2? Det kunne så meget vel omhandle den samme retorik, men nu om politikeres grådighed.

Man kan i flæng nævne Bertel Haarders egen kaptajn, Lars Løkke Rasmussen, på hvem en del symptomer på grådighed synes at klæbe: Tøj, sko, flybilletter, 50.000 kroners "mødebilletter", altså ting, der ikke betales af egen lomme - og var det ikke Haarder selv, der nævnte, at hvis kaptajnen drikker, så er der stor sandsynlighed for, at besætningen gør det samme?

Nu er vor statsminister absolut ikke den eneste med denne slags unoder, men Bertel Haarder efterlyser mangel på moral og udpræget grådighed i erhvervslivet, men det gælder vel alle steder i samfundet? Hvor er lige moral, etik, selvjustits blandt en del politikere, såvel lokal- som folketingspolitikere? Var det ikke en artikel værd under samme overskrift: Samfundssind?

Hvor er Bertel Haarders moral, når han fortæller, at der er problemer med moralen i det offentlige - faktisk samme arbejdsgiver, som Bertel Haarders? Man tør godt nævne andre ved navn, men ens "egne" skal man ikke have benævnt, udover at de er i Østdanmark og har (citat): "- et element af pjæk og dårlig moral". Det skal der så ikke gøres noget ved, Bertel Haarder? Det er nok også meget bedre at pudse glorien. Husk et gammelt ordsprog: "Når man peger med en finger på en anden, er der fire fingre, der peger på én selv".

Fy for en muggen aborre!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce