Annonce
Norddjurs

Fejl på Grenaa-bomme for anden weekend i træk: Letbanen kigger på det

Siden slut-april har Aarhus Letbane kørt fra Grenå. Men der har været flere problemer. Senest med det nye bomanlæg var "McDonald´s krydset". Foto: Annelene Petersen
Først gik bommene ikke ned, og så gik de ikke op. To weekender i træk har der været fejl på bommene ved "McDonalds-krydset" i Grenaa. Det får nu Letbanen til at undersøge, om der er sammenhæng.

Grenaa: I sidste weekend gik bommene ved det såkaldte McDonald's-kryds i Grenaa ikke ned. Tidligt søndag morgen i denne weekend var problemet så det modsatte. Bommene gik ikke op mellem fem og seks. Det skriver TV2 Østjylland.

De to forskellige hændelser på samme bomsæt hænger ifølge direktør i Letbanen, Michael Borre, ikke nødvendigvis sammen.

- Det er jo teknik, og det kan vi ikke altid regne med. Det kan sagtens være tilfældigt, nu hvor der er tale om to forskellige problemer, men fordi der er fejl på det samme anlæg to weekender i træk, kigger vi på problemet mandag morgen og tjekker op på, om der er en permanent fejl på anlægget, siger Michael Borre til TV2 Østjylland.

Grenåborgere er bekymret for, om der er styr på sikkerheden ved det netop udskiftede bomanlæg. Men direktøren slår fast, at letbaneføreren bliver informeret, når anlægget melder fejl. Til gengæld kan det ifølge direktøren være kritisk, hvis utålmodige billister begynder at zigzagge gennem bommene.

- Så kan det blive rigtig farligt, siger han til TV2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce