Annonce
Skanderborg Håndbold

Fejlfri kamp: Skanderborg leverer en af de mest helstøbte præstationer i cheftrænerens tid

Cornelius Kragh var den uheldige, der medvirkede til den første Mors-Thy-redning i kampen. Det var efter knap 25 minutters spil, hvor hans afslutning blev pillet af Nicklas Graugaard. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg smadrede 37 mål ind for anden gang på fire dage.

HÅNDBOLD: Nogle gange er det de citater, der ikke kommer med i artiklen, der siger mest.

Efter mandagens 37-25-sejr til Skanderborg Håndbold mod Fredericia Håndboldklub sagde Skanderborg-cheftræner Nick Rasmussen noget, der ikke blev plads til i Århus Stiftstidendes artikel, der fulgte efter kampen.

- Det bliver meget vanskeligt at tage til Mors og score 37 gange, men jeg ville være meget tilfreds, hvis vi holder dem nede på 25 scoringer, sagde Nick Rasmussen efter Fredericia-kampen.

Begge ting lykkedes. Endnu engang scorede Skanderborg 37 gange, og så formåede holdet faktisk at holde Mors-Thy nede på sølle 22 mål. Sejren er den største sejr nogensinde i ligaregi for Skanderborg. Og de 37 mål er faktisk også scoringrekord i ligaregi for Skanderborg. Og det har de jo så opnået to gange på fire dage.

- Vores defensiv hænger utrolig godt sammen, vi spiller god angrebsbold, og så må vi sige, at deres keepere heller ikke præsterer så godt. Vi spiller utrolig godt med kuglen for tiden, og vi har selvtillid og tro på tingene. Vi lagde bunden mandag, og jeg er meget tilfreds.

- Alt går op i en højere enhed. Vi har taget det store nederlag mod TTH som en faglig udfordring, og jeg kan simpelthen ikke få øje på noget negativt i dag. Det ville være håbløst at begive sig ud i en konkurrence om at finde huller i osten, når vores helhedsindtryk er så flot, siger Skanderborgs cheftræner Nick Rasmussen.

Er det den mest komplette indsats i din tid i Skanderborg?

- Ja, det må det være.

Annonce

Herrehåndboldligaen

Mors-Thy Håndbold - Skanderborg Håndbold 22-37 (13-20)

Mors-Thy: Erik Toft 6, Frederik Tilsted 6, Marcus Dahlin 2, Tobias Rasmussen 2, Lasse Pedersen 2, Jonas Gade Nielsen 2, Jacob Hessellund 1, Emil Bergholt 1.

Skanderborg: Morten Balling 11, Jonas Samuelsson 6, Cornelius Kragh 5, Mathias Bitsch 3, Lars Skaarup 3, Marcus Mørk 3, Mads Kalstrup 2, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristian Bonefeld 1, Jeppe Kjærulff 1.

Kampen undervejs: 2-1, 4-6, 7-13, 13-23, 17-30, 20-34.

Redningsprocent: Mors-Thy: Søren Pedersen 5 (1/22), Nicklas Graugaard 16 (3/19), Skanderborg: Kristoffer Laursen 39 (11/28), Salah Boutaf 17 (1/6).

Udvisninger: Mors-Thy: 2x 2 minutter, Skanderborg: 6x 2 minutter.

Balling brager igennem

Sejren blev grundlagt af blandt andet end yderst velspillende Morten Balling, der scorede 11 mål i torsdagens kamp. Han brændte to afslutninger, men ingen af de afbrændere blev reddet af en målmand.

Faktisk var der kun sølle fire Mors-Thy-redninger i hele kampen. Mike Haack brændte to, og Mathias Bitsch og Cornelius Kragh brændte en.

- Man må bare sige, at Morten Balling er outstanding hele kampen. Han er dirigent, afslutter, kreatør. Da han brændte i 2. halvleg, kiggede Aksel Nørgaard (assistenttræner red.) og jeg på hinanden og sagde: "hvad i alverden, kan han også brænde?"

- Vi spiller en næsten fejlfri kamp i dag, siger Nick Rasmussen.

Skanderborg ryger med sejren op som nummer seks i herrehåndboldligaen men kan dog blive overhalet af Sønderjyske, der først mandag spiller deres kamp i 11. spillerunde mod Fredericia på udebane. Mors-Thy ligger nummer ni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce