Annonce
Horsens

Fejret med æblebrus på sygehuset: Flemming og Jan har doneret blod 100 gange

Efter at have afleveret 450 milliliter blod for 100. gang blev Flemming Georg Jensens (t.v.) og Jan Lindhøjs (th.) jubilæum fejret med et lille glas og et stykke kransekage. Imellem dem står bioanalytiker Vibeke Koldbæk Sørensen, Birte Koch Pedersen, der er bestyrelsesmedlem i Blodbanken og tidligere bioanalytiker i afdelingen, og bioanalytiker Pernille Krøyer Johansen. Foto: Thomas Schütt
Flemming Georg Jensen og Jan Lindhøj gør et vigtigt stykke frivilligt arbejde, og det blev de hædret for på Regionshospitalet Horsens torsdag eftermiddag.

Horsens: Normalt belønnes bloddonorer med en lille æblejuice eller i efterhånden sjældne tilfælde en øl, efter at de har afgivet blod.

Torsdag eftermiddag, da Flemming Georg Jensen og Jan Lindhøj lagde vejen forbi Blodbanken på Regionshospitalet Horsens, var der imidlertid kransekage og æblebrus - det tætteste, man kommer champagne på et sygehus - på menuen.

Begge har med torsdagens aftapning doneret blod 100 gange, og det blev fejret af personalet. Der var også en gave til de to jubilarer, en pelikan i kongeligt porcelæn, der kun laves til bloddonorer.

Når man har doneret blod 100 gange, 450 milliliter hver gang, betyder det, at man har været været bloddonor i mindst 25 år. Man kan nemlig kun afgive blod fire gange om året.

- Vi fejrer det, fordi det er noget særligt, at man har været med i så lang tid. Vi viser, at vi sætter pris på, at borgere gør et stykke frivilligt arbejde, bruger deres fritid på noget, som er så vigtigt for os, lød det fra Pernille Krøyer Johansen, bioanalytiker i Blodbanken.

Annonce

Vi viser, at vi sætter pris på, at borgere gør et stykke frivilligt arbejde, bruger deres fritid på noget, som er så vigtigt for os.

Pernille Krøyer Johansen, bioanalytiker i Blodbanken, Regionshospitalet Horsens.

Begyndte i en ung alder

Flemming Georg Jensen er 53 år, og Jan Lindhøj er 59 år, og man kan levere blod, indtil man bliver 70 år, så der er en god chance for, at begge også når det næste jubilæum, 125 aftapninger.

- Jeg begyndte, da jeg var soldat, og er fortsat lige siden. 32 år er det blevet til her på sygehuset. Jeg føler jo lidt, at jeg gør en god gerning. At jeg er med til at hjælpe andre, der har brug for det, sagde Flemming Georg Jensen, inden han lagde sig på briksen for at afgive blod.

Også Jan Lindhøj startede som bloddonor i en ung alder.

- Min far var også donor, så det var helt naturligt for mig, og jeg begyndte, da jeg blev 18 år. Det er så lidt, man gør, og det har jo en stor betydning, sagde han.

Korpset af bloddonorer i Horsens omfatter i dag mellem 2500 og 3000 borgere, og tilstrømningen er ganske god, fortalte Pernille Krøyer Johansen.

- Vi har lige lavet en kampagne på Facebook, der gav 200 tilmeldinger. Vi har stor glæde af de sociale medier, men vi kunne faktisk godt bruge nogle flere unge mænd, sagde hun.

Opfordringen er hermed givet videre. Man kan tilmelde sig som donor på hjemmesiden bloddonor.dk.

Flemming Georg Jensen på briksen og i gang med at levere blod for 100. gang, her sammen med bioanalytiker Vibeke Koldbæk Sørensen. Foto: Thomas Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce