Annonce
Østjylland

Fem års fængsel: 60-årig mand havde narko for knap en million i fryseren

Arkivfoto: Vibeke Volder, Scanpix
Tip fra borgere koster en 60-årig mand en længerevarende tur bag tremmer, efter politiet fandt 2,9 kilo amfetamin i hans fryser og 12,3 kilo hash i en skuffe i hans hjem.

Randers: En 60-årig mand fik en dom på fem års fængsel, efter Østjyllands Politi en dag i marts måned uanmeldt kom på besøg i hans bolig. Politiet havde fået et tip om, at der var narko på stedet.

Og det viste sig at holde stik. Ved ransagningen fandt politiet hele 2,9 kilo amfetamin i mandens fryser og 12,3 kilo hash var gemt i en skuffe i lejligheden.

Den 60-årige erkendte i retten, at han havde haft til hensigt at sælge narkoen, og han ankede ikke dommen.

- Det er en betydelig mængde narko, som kunne have endt på gaden, og på den baggrund er jeg tilfreds med, at retten idømte den tiltalte mange års fængsel. På den måde afspejler straffens længde sagens alvor, siger senioranklager Jakob Beyer, Østjyllands Politi.

- Man kan sige, at når vi er oppe i de mængder, så slår det hårdt i retten. Og det skal det også. Der er jo en masse mennesker, der bliver jo berørt af sådan en narkohandel, siger Jakob Beyer.

Han oplyser endvidere, at den 60-årige mand ikke har en fortid med lignende kriminalitet.

En sådan mængde narko repræsenterer et ret anseligt beløb, hvis det blev solgt.

- Samlet set, altså både amfetaminen og hashen, vil på gadeplan kunne indbringe i omegnen af 935.000 kroner, siger leder af efterforskningsafdelingen i Randers, politikommissær Anders Schouby, Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce