Annonce
Sport

Fem af de mest attraktive spillere får kontrakt i Aarhus Fremad: - Det er en investering i oprykning og stabilitet

Christian Nissen, Aarhus Fremad (7). 04.07.2020. 2. Division, oprykningsspil til 1. division (NordicBet Liga). Aarhus Fremad-Boldklubben Frem. FOTO: OLE NIELSEN.
Inden for de næste to sæsoner skal Aarhus Fremad være rykket op.

FODBOLD: Aarhus Fremad var lige ved og næsten i den netop afsluttede 2. Division.

De sort/gule fra Riisvangen var á point med FC Helsingør, men det var sjællænderne, som tog den ene oprykningsplads på grund af en bedre målscore.

I løbet af de næste to sæsoner vil Aarhus Fremad dog rykke op, og for at styrke sig har de bundet fem spillere på bibeskæftigelseskontrakter.

Annonce

De fem spillere er anfører Nicklas Ullum, forsvarsspillerne Marcus Kirchheiner og Christian Beck, midtbanespilleren Emil Hauge Mortensen samt angriberen Mathias Laursen.

Alle fem spillere har fået toårige kontrakter med en løn på 3.900 kroner i måneden, som er overenskomstmæssige minimumsløn. Kontrakterne gør, at Aarhus Fremad ikke kan miste de fem spillere kvit og frit, som det for eksempel gik til, da Mike Vestergård i vinter skiftede til Kolding IF, eller da Frederik Høgh skiftede til divisionskollegerne fra Middelfart Boldklub.


Spillerne afgiver en del af deres fleksibilitet, og vi giver dem penge i to år for at spille fodbold, mod at de ikke bare kan sakses gratis af andre

Lars Kruse, direktør i Aarhus Fremad


Kontrakterne glæder naturligvis Aarhus Fremad-direktør Lars Kruse. De fem kontrakter er blevet givet til spillere, som var "de sværeste at erstatte".

- Det er en investering i oprykning og stabilitet. Kontrakterne er de muliges kunst i forhold til økonomi, og vi har tilladt os at sige, at der er nogle spillere, som er attraktive for andre. Og så hører det jo også til i 1. Division, at man har kontraktfodbold, og det er, hvad vi arbejder hen imod.

I har givet fem spillere kontrakter. Her det været hertil og ikke længere med hensyn til jeres økonomi?

- Ja, dybest set. Det skal ikke været noget, som knækker halsen på os. Vi vil også bruge en del midler på at løfte hele vores setup rundt om banen, hvor vi formentlig kan få renoveret vores fitnessrum og have mulighed for massage og mad efter træning. Og så er der nogle spillere, som bliver lidt mere løftet, fordi vi køber deres fleksibilitet, siger Lars Kruse.

Flere lejespillere til klubben

Bibeskæftigelseskontrakten betyder dog langt fra, at de fem spillere nu kan leve af deres fodbold. Aarhus Fremad har ingen muligheder for at indskrænke spillernes muligheder for at tage andet arbejde, så længe spilleren stadig kan opfylde kontrakten. Derudover kan spilleren ikke træne før klokken 16.00 på hverdage og har krav på to ugentlige fridage, hvor der ikke kan arrangeres nogen form for aktivitet af klubben.

Dermed adskiller den sig fra amatørkontrakten, hvor spillerne stadig kan gå kvit og frit i transfervinduer samt fra deltidskontrakten, hvor man tager en smule af spillernes mulighed for at have et andet arbejde.

- Man bliver ikke sindssygt velhavende af at spille på en bibeskæftigelseskontrakt. Det vigtigste er at forstå, at vi løfter hele klubben med kontrakterne. Spillerne afgiver en del af deres fleksibilitet, og vi giver dem penge i to år for at spille fodbold, mod at de ikke bare kan sakses gratis af andre, siger Lars Kruse.

Aarhus Fremad har siden sidste sommer haft mulighed for at skrive kontrakter med spillere. Det var nemlig en nødvendighed, hvis man ville leje den kolossale målmand Elías Rafn Ólafsson i Aarhus Fremad.

I vinter kom både Casper Gandrup og Simon Bækgård fra henholdsvis Viborg og Esbjerg også til på lejeaftaler. Alle tre spillere præsterede godt, og spillerleje kommer også til at blive en metode fremadrettet.

- Det bekommer os rigtig fint at have to eller tre lejespillere, for de har god kvalitet og giver os samtidig gode relationer og netværk, som vi kan bygge videre på, siger Lars Kruse.

Det er første gang i over 10 år, at klubben har skrevet bibeskæftigelseskontrakter.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Se højdepunkterne: Randers FC forværrer skidt AGF-start med sejr i lokalopgør

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce