Annonce
Sport

Fem af de mest attraktive spillere får kontrakt i Aarhus Fremad: - Det er en investering i oprykning og stabilitet

Christian Nissen, Aarhus Fremad (7). 04.07.2020. 2. Division, oprykningsspil til 1. division (NordicBet Liga). Aarhus Fremad-Boldklubben Frem. FOTO: OLE NIELSEN.
Inden for de næste to sæsoner skal Aarhus Fremad være rykket op.

FODBOLD: Aarhus Fremad var lige ved og næsten i den netop afsluttede 2. Division.

De sort/gule fra Riisvangen var á point med FC Helsingør, men det var sjællænderne, som tog den ene oprykningsplads på grund af en bedre målscore.

I løbet af de næste to sæsoner vil Aarhus Fremad dog rykke op, og for at styrke sig har de bundet fem spillere på bibeskæftigelseskontrakter.

Annonce

De fem spillere er anfører Nicklas Ullum, forsvarsspillerne Marcus Kirchheiner og Christian Beck, midtbanespilleren Emil Hauge Mortensen samt angriberen Mathias Laursen.

Alle fem spillere har fået toårige kontrakter med en løn på 3.900 kroner i måneden, som er overenskomstmæssige minimumsløn. Kontrakterne gør, at Aarhus Fremad ikke kan miste de fem spillere kvit og frit, som det for eksempel gik til, da Mike Vestergård i vinter skiftede til Kolding IF, eller da Frederik Høgh skiftede til divisionskollegerne fra Middelfart Boldklub.


Spillerne afgiver en del af deres fleksibilitet, og vi giver dem penge i to år for at spille fodbold, mod at de ikke bare kan sakses gratis af andre

Lars Kruse, direktør i Aarhus Fremad


Kontrakterne glæder naturligvis Aarhus Fremad-direktør Lars Kruse. De fem kontrakter er blevet givet til spillere, som var "de sværeste at erstatte".

- Det er en investering i oprykning og stabilitet. Kontrakterne er de muliges kunst i forhold til økonomi, og vi har tilladt os at sige, at der er nogle spillere, som er attraktive for andre. Og så hører det jo også til i 1. Division, at man har kontraktfodbold, og det er, hvad vi arbejder hen imod.

I har givet fem spillere kontrakter. Her det været hertil og ikke længere med hensyn til jeres økonomi?

- Ja, dybest set. Det skal ikke været noget, som knækker halsen på os. Vi vil også bruge en del midler på at løfte hele vores setup rundt om banen, hvor vi formentlig kan få renoveret vores fitnessrum og have mulighed for massage og mad efter træning. Og så er der nogle spillere, som bliver lidt mere løftet, fordi vi køber deres fleksibilitet, siger Lars Kruse.

Flere lejespillere til klubben

Bibeskæftigelseskontrakten betyder dog langt fra, at de fem spillere nu kan leve af deres fodbold. Aarhus Fremad har ingen muligheder for at indskrænke spillernes muligheder for at tage andet arbejde, så længe spilleren stadig kan opfylde kontrakten. Derudover kan spilleren ikke træne før klokken 16.00 på hverdage og har krav på to ugentlige fridage, hvor der ikke kan arrangeres nogen form for aktivitet af klubben.

Dermed adskiller den sig fra amatørkontrakten, hvor spillerne stadig kan gå kvit og frit i transfervinduer samt fra deltidskontrakten, hvor man tager en smule af spillernes mulighed for at have et andet arbejde.

- Man bliver ikke sindssygt velhavende af at spille på en bibeskæftigelseskontrakt. Det vigtigste er at forstå, at vi løfter hele klubben med kontrakterne. Spillerne afgiver en del af deres fleksibilitet, og vi giver dem penge i to år for at spille fodbold, mod at de ikke bare kan sakses gratis af andre, siger Lars Kruse.

Aarhus Fremad har siden sidste sommer haft mulighed for at skrive kontrakter med spillere. Det var nemlig en nødvendighed, hvis man ville leje den kolossale målmand Elías Rafn Ólafsson i Aarhus Fremad.

I vinter kom både Casper Gandrup og Simon Bækgård fra henholdsvis Viborg og Esbjerg også til på lejeaftaler. Alle tre spillere præsterede godt, og spillerleje kommer også til at blive en metode fremadrettet.

- Det bekommer os rigtig fint at have to eller tre lejespillere, for de har god kvalitet og giver os samtidig gode relationer og netværk, som vi kan bygge videre på, siger Lars Kruse.

Det er første gang i over 10 år, at klubben har skrevet bibeskæftigelseskontrakter.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Se højdepunkterne: AGF og Silkeborg spiller uafgjort i chanceorgie

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce