Annonce
112

Fem afrikanske VM-løbere er stadig forsvundet: To af dem eftersøges nu af politiet

Der var smæk på ved VM Cross Country ved Moesgaard Museum i lørdags. Fem løbere nåede dog aldrig til start. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
To af de forsvundne atleters visum er udløbet. Derfor opholder eritreanerne sig nu ulovligt i Danmark.

AARHUS: Allerede dagen før VM i Cross i Aarhus oplyste Dansk Atletikforbund til Østjyllands Politi, at fem afrikanske løbere var forsvundet.

De fem atleter fra Eritrea forlod deres hotelværelser torsdag i sidste uge og er ikke set siden.

To af løberne har ikke længere gyldigt visum i landet, og opholder sig således ulovligt i landet. De er derfor nu eftersøgt.

- De har ikke meldt sig selv, og da deres visum udløb ved midnat, er vi nu begyndt at kigge efter dem, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Annonce

Ingen henvendelser

Østjyllands Politi oplyser over for Århus Stiftstidende, at der ikke er kommet nogen henvendelser i sagen, men at patruljerne naturligvis holder øje med afrikanerne.

- Sagen har været fremme i pressen, så vi er ekstra opmærksomme på den, oplyser en pressemedarbejder fra Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse, hvor længe de tre andre forsvundne atleters visum gælder. Kun at den slags oftest er lavet til selve arrangementet, og gælder derfor typisk meget kort tid.

- Så de udløber i aller nærmeste fremtid.

Finder politiet løberne, ender det sandsynligvis med, at de bliver udvist af Danmark.

Østjyllands Politi oplyser i øvrigt, at der ikke er noget, der tyder på, at der ligger en kriminel handling bag atleternes forsvinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce