Annonce
AGF

Fem AGFere på landsholdopgaver, Amini bliver hjemme

Højt til vejrs mod Sønderjyske. I den kommende tid venter Benin og Lesotho for Mustapha Bundu og det sierreleonske landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Test -og kvalkampe står på programmet for flere AGF i de kommende uger.

FODBOLD: Den internationale fodboldkalender byder i de kommende uger på landskampe, og dermed pause i de forskellige ligaer.

Således også i den danske Superliga, hvor AGF først skal i aktion igen næste søndag (24. november, red.) mod Brøndby.

Klubben har sendt fem spillere på landsholdsopgaver. Mustafa Amini, der ellers var udtaget til AGFs trup mod Sønderjyske, men ikke spillede på grund af sygdom, har efter sin skadespause valgt at blive hjemme fra det australske A-landsholds VM-kvalifikationskamp mod Jordan, der spilles torsdag.

Til gengæld er Zach Duncan og Alex Gersbach draget til Kina, hvor der venter tre testkampe med det australske U23-landshold. Her venter kampe mod Nordkorea, Litauen og Kina.

Kampene er led i australiernes forberedelser frem mod næste års asiatiske U23-mesterskaber.

Islandske Jon Dagur Thorsteinsson skal forsøge at udnytte sin fine form, når han med det islandske U21-landshold på lørdag skal møde Italien i en EM-kvalifikationskamp, mens Mustapha Bundu også har en del på spil på spil sammen med Sierra Leones A-landshold, der møder Lesotho og Benin i to kvalifikationskampe til de afrikanske mesterskaber.

Endelig skal AGFs fjerdemålmand, unge Daniel Gadegaard, på tur med det danske U19-landshold, der i perioden skal ud i hele tre EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Finland, Færøerne og Frankrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce