Annonce
Aarhus

Fem bandedrab og syv anholdte: Bekymrende nem adgang til skydevåben

Østjyllands Politi arbejdede i timevis i området omkring Lenesvej i Brabrand, da en 42-årig mand fra Viborg blev stukket ihjel natten til 23. juli. Fem personer har alene i år mistet livet i drab, som politiet mener er banderelateret. Foto: Axel Schütt
En 29-årig mand fra Åbyhøj blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab på en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V. Han er dermed den syvende, der er anholdt og sigtet for drab i relation til de fem bandedrab, der har været i Aarhus i år.
Annonce

AARHUS: Rasteplads Hærvejen på motorvejen ved Give blev sidste stop inden anholdelse for en 29-årig mand fra Åbyhøj, der er mistænkt for et skuddrab på en 21-årig mand ved Kappelvænget fredag 25. september.

Han blev anholdt mandag og blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger. Dermed er den 29-årig den syvende person, der er anholdt og sidder varetægtsfængslet i fem kyniske drabsager, der er begået i Aarhus alene i år.

Den 29-årige tog forbehold for eventuelt at kære kendelsen til landsretten.

Annonce

Nem adgang til våben

Østjyllands Politi efterforsker alle sager intensivt.

- Det er bekymrende mange drab, som vi vurderer alle har en eller anden relation til bandemiljøet. I fire af drabene er der anvendt skydevåben, hvilket kun er endnu mere bekymrende, da det jo viser, at den personkreds, vi har at gøre med, tilsyneladende har adgang til skydevåben, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Indtil videre er det lykkedes Østjyllands Politi at finde frem til og anholde syv personer med relation til sagerne.


Det er bekymrende mange drab, som vi vurderer alle har en eller anden relation til bandemiljøet.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard


Tre personer sidder i øjeblikket varetægtsfængslet for drabet i Tilst i februar.

Én sidder varetægtsfængslet for drabet ved væddeløbsbanen, hvor en 45-årig mand fortsat efterlyses for at være involveret i den narkohandel, der gik forud.

To er fængslet for drabet på Lenesvej i Brabrand i juli, og mandag blev den 29-årige mand så anholdt i en aktion øst for Give efter politiet i flere dage havde været på sporet af ham, da han mistænkes for at stå bag drabet på Kappelvænget.

- Det er et svært miljø for politiet at arbejde i, da vi kun meget sjældent får hjælp fra de involverede, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard. Foto: Axel Schütt

- Drabssager har naturligvis en meget høj prioritet, og vores efterforskere arbejdet intenst på at få opklaret de her sager og få fundet, anholdt og fængslet de mistænkte. Det er et svært miljø for politiet at arbejde i, da vi kun meget sjældent får hjælp fra de involverede. Derfor er det særligt tilfredsstillende, at vi foreløbigt har fået anholdt og sigtet syv personer, som vi mener kan knyttes op på fire af drabssagerne. Nu venter yderligere en stor efterforskningsopgave, inden vi kan præsentere sagerne for anklagemyndigheden med henblik på tiltalerejsning, siger Michael Kjeldgaard.

Fem bandedrab i 2020

27. februar:

En 25-årig mand blev dræbt af skud i Tilst

22. og 23. juli:

To mænd på henholdsvis 25 og 42 år blev dræbt med få timers mellemrum. Den århusianske rapper Shmur blev  skudt ved Jydsk Væddeløbsbane, mens en 42-årig Satudarah-lærling blev stukket ned med kniv på Lenesvej i Brabrand.

6. august:

En 22-årig mand blev fundet skuddræbt i en bil på Vårkærvej i Viby. Han er opvokset i Gellerup og flyttede først for nylig til Viby.

25. september:

En 21-årig mand blev dræbt af skud ved Kappelvænget i Aarhus V.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce