Annonce
forside

Fem bandemedlemmer fik dobbeltstraf: Kastede flasker efter rivaler

Arkivfoto: Scanpix

Fredag faldt der dom i en sag fra sommeren 2017. Her stødte to bandegrupperinger sammen på Hasle Torv. Ét bandemedlem blev bidt i skridtet af en hund.

AARHUS: Fem mænd blev fredag idømt mellem seks og ti måneders fængsel for forsøg på grov vold begået mod flere personer fra den rivaliserende gruppering. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Ifølge Lokalavisen er alle fem mænd tidligere medlemmer af banden Loyal To Familia. Den rivaliserende gruppe går under navnet "Brabrand-gruppen".

Episoden, de fem er dømt for, fandt sted om aftenen tirsdag 25. juli 2017. Under urolighederne bliver et medlem af Brabrand-gruppen bidt i skridtet af en af gruppens egne hunde.

De fem dømte mænd, der alle er i 20'erne, blev opsøgt på Hasle Torv af flere mænd fra en anden bande, da de var på vej ud af en kiosk. Herefter opstod der uroligheder, og de fem mænd kastede flere flasker efter den anden gruppe for at jage dem væk. Undervejs hentede de flere flasker fra kioskens køleskab.

Flere patruljer kørte hurtigt til stedet, da alarmen lød klokken 21.19. Betjentene traf de fem mænd, der alle blev anholdt. Siden har vidneudsagn og videoovervågning været med til at fastslå mændenes færden på stedet.

Fredag fandt retten det bevist, at de fem mænd var medlemmer af en bande på gerningstidspunktet, og at angrebet skete under en verserende bandekonflikt. Derfor blev alle dømt efter den såkaldte "bandeparagraf" 81a, der fordoblede deres straf. To af de dømte blev desuden betinget udvist.

Alle nægtede i retten at være bandemedlemmer og påstod, at de ikke havde noget med bandekonflikten at gøre. Flaskerne blev kastet i nødværge, lød deres forklaring. Retten mente, at kun de første par flaskekast kunne være nødværge, men de mange resterende flaskekast blev vurderet til at være et angreb mod den anden gruppering.

- Jeg er godt tilfreds med dommen. Både at retten lægger til grund, at de fem personer havde en tilknytning til en bande, og at episoden var omfattet af bandebestemmelsen, som betyder en fordobling af straffen, siger specialanklager Lars Petersen.

Foreløbigt har to af mændene valgt at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Annonce