Annonce
Debat

Fem corona-erfaringer, ingen kan være foruden

Hans-Henrik Christensen, cand.mag, løbeinstruktør og forfatter.

Hjemme er godt, men ude er bedst:

Trunte og jeg har været lige meget hjemme det seneste år. Jeg tror, vores lalleglade danske spids på snart to år regner med, at det er hendes hundefremtid, sådan for altid, ”Du er ikke alene, der er en, der følger dig”. Det kan du godt glemme! Nej, der bliver dage, hvor du efter morgenlufteren må krybe sammen i din kurv og snuppe en ordentlig morfar, fordi vi andre smutter ud i menneskeverdenen og nyder vores genvundne frihed.

Du kan i samme åbne gab bide kødben på, at jeg ikke sidder fodlænket som en anden Lord Bendtner og længes efter nattelivets fristelser. Nu ved jeg heller ikke, om Bendtner er en hunde-lord, men jeg skal steder hen, der har været lukket – Moesgaard, biblioteket, svømmehallen, Kulturhotellet og frisøren – og dér kommer hverken du eller lord´en. Men omvendt skal jeg nok (ligesom lord'en) overskride et par grænser, for mit vedkommende bare landegrænser.

Maskeringspåbuddet. Hvem ville nogensinde have troet, at Brothas, Loyal to Familia og Black Army ville berige andre end sig selv? Men nu har jeg forstået demonstrationerne nede foran retsbygningen på Vester Allé, hvor de sympatiske hættetrøjer blot ville vise den jævne befolkning, hvordan man kunne beskytte sig mod det utøj og de epidemier, der lige stod om hjørnet og skulle ramme os i en kollektiv drive-by.


Når smitten har lammet jeres Trumpistiske frihedstrang, står Wo/men in White kitler med stetoskop klar til at redde jer.

Hans-Henrik Christensen, cand.mag, løbeinstruktør og forfatter.


Hvem ville tro, der skulle være en så afgørende forskel på de to små uundværlige forholdsord ”påbud” og ”forbud” (det er for svære bande-ord for de ovennævnte ”grupperinger”). Og hele den demokratisering og ligestilling mundbinds-maskeringspåbuddet har betydet for os med skæve tænder, smalle læber, pjusket skægvækst m/k og vigende hager. At kunne være sin helt egen afsprittede version, på afstand og uden mindreværd, når ugens proviant skulle rekvireres, overflødiggør jo Dr. Phil på kundskabskanalen TV3.

Til Venstre mod afgrunden. Stakkels Ellemann Jr.! Måske det snart er tiden, at sønnerne ikke skal viderebære fædrenes synder. De politiske familiedynastier som dit eget, Nick Hækkerup, Ida Auken og Kim Jong-uns bør løsne deres afkoms lænker og lade kommende generationer nyde livet uden for Christiansborg. Midt i en coronatid er u-Løkkerne væltet ned over dit liberale fællesskab. Du har konstant talt om at se muligheder frem for begrænsninger, når du tonede frem i nyhedsudsendelserne.

Det forstår jeg så inderligt, men lugten i Britt-Bageriet og Støj(berg)-generne plager dig uophørligt. Imens nyder din Brother in Arms-længde, Papen fra Viborg, frisørernes ven, opinionsundersøgelsernes kærlige kurver.

Hans-Henrik Christensen, cand.mag, løbeinstruktør og forfatter.

Men in Black-out. Så aldeles kønschauvinistisk! Hvad er der galt med ”Personer går i sort”? Men, men..., hvor er Danmark storsindet. Når smitten har lammet jeres Trumpistiske frihedstrang, står Wo/men in White kitler med stetoskop klar til at redde jer. Og, nej, to år for at plapre ”smadre” er absurd, for jeg holder af ”Smadremanden”. Der er mere virkelighed i Zirkus Nemo end i jeres ”vi-er-os-selv-nok-og-vil-gøre-lige-hvad-vi-vil.”

Brok-kolik, den nye folkeepidemi. Og her topper lærdommen: Lede avisledere, minkavlere med sminketests, platte poppolitikere, sortsynede iagttagere, epidemiske pessimister, bloggebrokkere? Hvem kommer først med vaccinen mod dem!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære Julie - tak fordi du gav mig væk

AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce