Annonce
Aarhus

Fem gode råd: Sådan undgår du feriekø

Karsten Meyland Lemche, der er testkører for Danmarks største interesseorganisation for bilejere, FDM, giver gode råd til, hvordan de danske bilister undgår kø på vej sydpå.

1

Tag afsted midt på ugen

Arkivfoto: Dennis Lehmann/Scanpix

Når bilferien betyder en tur sydpå er planlægning alfa omega, hvis man spørger Karsten Meyland Lemche, der er testkører for FDM's bilblad Motor. Han opfordrer derfor de danske bilturister til at køre på ferie andre dage end den store skiftedag, lørdag.

- Prøv at køre tirsdag og onsdag, hvor der er mindst trafik, hvis man ser på det overordnet set. Ellers er mandag eller torsdag de næstbedste tidspunkter at tage afsted, fortæller Karsten Meyland Lemche.

2

Udnyt aftentimerne

Arkivfoto: Morten Pape

Kør på skæve tidspunkter og udnyt både aften- og nattetimer, lyder endnu en anbefaling.

- Det er selvfølgelig ikke så smart at køre gennem hele natten og ødelægge sin døgnrytme, men forsøg at køre til måske klokken to om natten for at få lidt ud af de timer, hvor der er mindre trafik, siger Karsten Meyland Lemche.

3

Undgå storbyer i myldretid

Arkivfoto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Inden bilferien starter, er det en god idé at planlægge ruten, således man undgår storbyer i myldretiden. Særligt Hamborg, Hannover og München er gode at køre udenom i timerne 7-9 om morgenen samt 16-18 om eftermiddagen.

4

Hold øje med trafikprognoser

Arkivfoto: Colorbox

Et godt råd fra FDM lyder, at bilisterne undervejs skal holde sig opdateret med aktuelle køprognoser for at undgå at holde i kø. Køprognoser kan man blandt andet finde på FDM's hjemmeside, hvor prognosen bliver opdateret hver uge.

5

Brug en GPS

Arkivfoto: REUTERS/Morris Mac Matzen

- Kør altid med en GPS med aktuel trafikinformation, lyder opfordringen fra Karsten Meyland Lemche.

Der er i øjeblikket kun to GPS'er, der kan give aktuel trafikinformation med blandt andet køer og netop opståede uheld på en god måde, fortæller han.

Den ene er appen Google Maps, som kan hentes til både Android og Apple. Det kræver, at telefonen har dataadgang for at kunne hente trafikinformationen.

Den anden mulighed er TomTom, hvor man enten kan bruge en GPS i bilen eller hente en GPS-app fra TomTom ned på sin mobil. Appen er gratis at hente og giver op til 75 kilometer fri navigation, hvorefter det er muligt at købe et abonnement for en måned eller et år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce