Annonce
112

Fem ivrige bilister kørte galt, da motorvejen blev åbnet

Vagtchef Jørn Lindhardt opfordrer bilister på motorvejen til at køre med omtanke i forbindelse med uheldet. Foto: Mia S. Pedersen

Vejle: Det kan være både træls og søvndyssende at sidde i kø på motorvejen, men når køen så endelig ophører, skal man bruge hovedet.

Det er budskabet fra Sydøstjyllands Politi, efter at flere bilister var involveret i uheld, da motorvejen blev genåbnet i sydgående retning fredag formiddag på Vejlefjordbroen.

Her havde først alle og siden et enkelt spor været lukket i forbindelse med oprydningsarbejdet ved ulykken i nordgående spor.

Da trafikken så blev åbnet mod syd, var der i alt fem bilister, der var involveret i mindre uheld.

- Der er tale om følgeuheld, fordi folk bliver for ivrige og bare skal afsted, siger vagtchef Jørn Lindhardt og beder folk om at tænke sig om og køre med omtanke.

Han tilføjer, at der har været to lignende uheld i nordlig retning.

- Bilisterne gør det værst for dem selv. Når man endelig får løsnet op for trafikken, så sker der et uheld igen, og så er der igen en vognbane spærret, konkluderer vagtchefen.

I samråd med Vejdirektoratet har Sydøstjyllands Politi lavet en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen i Vejlefjordbroens sydlige spor.

- Det er for at sikre, at der ikke sker for alvorlige kiggeuheld, siger Jørn Lindhardt.

Annonce

Ukendt tilstand

Sydøstjyllands Politi kender fortsat ikke tilstanden på de to bilister - en 52-årig mand og en 40-årig kvinde - som blev påkørt af en lastbil på Vejlefjordbroen klokken 08.01.

Den 65-årige lastbilchauffør, som påkørte personbilen med de to personer, er selv blevet kørt til Vejle Sygehust til kontrol, oplyser vagtchefen.

Han ved endnu ikke, hvornår motorvejen vil blive åbnet i nordgående retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce