Annonce
Aarhus

Fem kæmper om prisen: Hvor finder man byens bedste shoppingcenter?

Salling blev sidste år kåret som det bedste shoppingcenter i byen. I år er de nomineret igen, sammen med Magasin, Bruun Galleri, Bazar Vest og Storcenter Nord. Flemming Krogh

Byens forskellige shoppingcentre har hver især noget at byde på, men hvilket et er byens bedste?

AARHUS: Shoppingcentrene har vundet indpas landet over. Det er let, da alt er tilgængeligt på et sted og så er det indendørs, hvilket kun er en fordel, når man er bosat i Danmark, hvor vejret af og til er lunefuldt.

Derfor skal vi også have fundet det bedste shoppingcenter i byen, når vi finder de bedste af de bedste til dette års Byens Bedste-show.

I kategorien dyster står kampen om den store, samlede indkøbsoplevelse for kunderne.

I Aarhus finder man et stort udvalg af forskellige centre, men hvilket et er det allerbedste?

Du kan blive klogere på de fem nominerede herunder.

Annonce
Storcenter Nord i Aarhus N byder både på legeland, indkøbsmuligheder og et væld af butikker for både store og små. Foto: Kim Haugaard

Storcenter Nord

Det mest bemærkelsesværdige ved Storcenter Nord er glasfoyeren, der blev bygget til i 2007. Indenfor finder du både dagligvarebutikker, shopping for enhver smag og legeland for de mindste. I centret fandt du også Nordeuropas største levende koralrevs-akvarium, der dog for nylig eksploderede. Om der kommer et nyt, er endnu uvist.

Storcenter Nord har haft placering i Aarhus Nord siden 1991, og centret er altid velbesøgt.

Magasin kunne i år fejre 150 års jubilæum. Foto: Axel Schütt

Magasin

Magasin har rødder tilbage til 1868, hvor Theodor Wessel og Emil Vett åbnede en forretning med boligtekstiler under navnet Emil Vett og Co. Firmaet blev en succes og kunne ekspandere til andre byer, blandt andet Aalborg og København.

I 1971 flyttede forretningen i Aarhus til Immervad og i 1879 tog alle selskabets afdelinger i hele landet det fælles navn Magasin du Nord. Tidernes højkonjuntkur skabte stor efterspørgsel på forskellige varer, og derfor begyndte forretningerne også at forhandle tøj og møbler.

I 1954 fik virksomheden det nuværende logo med stjernen, og det var også her, at man begyndte at markedsføre sig under navnet Magasin. Afdelingen i Aarhus rev man ned og i årerne 1963 til 71 opførte man et nyt stormagasin på samme adresse. Stormagasinet har netop fejret sin 150 års fødselsdag, men succesen er ikke blevet mindre med tiden.

Salling er et hit for både børn og voksne. Sidste år kom Salling Rooftop til - et åndehul midt i byen. Foto: Kim Haugaard

Salling

Salling, der er grundlagt af Ferdinand Salling, åbnede 6. september 1906. Den gang handlede butikken mest med sengetøj og andre hvidevarer (et gammelt ord for boligtekstiler, red.).

Butikken blev i de følgende år udvidet adskillige gange. I 1948 flyttede Salling over på den anden side af gaden, og Ferdinand Salling købte flere ejendomme, så de samme år kunne åbne det, vi i dag kender som Salling på hjørnet af Søndergade og Østergade.

Stormagasinet er 22.000 kvadratmeter stort, og øverst finder man nyeste tilføjelse - Salling Rooftop. Indenfor finder du alt fra tøj, make-up og køkkensager, og der er noget for hele familien.

Bruuns Galleri er også et af de nominerede shoppingcentre. Foto: Flemming Krogh

Bruuns Galleri

Bruuns Galleri åbnede for 15 år siden, 12. oktober 2003. I tiden inden var der store protester fra beboere i området, der mente, at det ville medføre store trafikale problemer, og at bygningen generelt var for høj. Siden da har centret dog vundet indpas hos langt de fleste, og centret er blandt de mest velbesøgte, med 10 millioner gæster om året.

Centret, der ejes af Steen & Strøm, er 90.000 kvadratmeter stort, og rummer over 100 butikker og restauranter. På facebook roses Bruuns Galleri for det gode udvalg af butikker, det høje serviceniveau og de mange spisesteder.

Bazar Vest råder over 18.000 m², og her finder du alt hvad hjertet kan begære. Foto: Axel Schütt

Bazar Vest

Bazar Vest slog dørene op i 1996 som en form for 'integrationsprojekt'. Bag står byggeselskabet Olav de Linde, der med centret ønskede at styrke erhvervsudviklingen, specielt blandt de mange indvandrere.

- Vi var de første til at indse, at kulturforståelse er vigtigt for integration, og vi har været limen mellem nydanskere og etniske danske i mere end 20 år, har Olav de Linde tidligere sagt til avisen.

På de 18.000 m² finder alt hvad hjertet kan begære af kød, frugt, fisk, kage, spisesteder - og alt muligt andet. Bazaren har en masse at byde på, og er velbesøgt langt de fleste dage.

Stem og vind

Afstemningen løber frem til 13. november, og du kan stemme på dit favorit-shoppingcenter på stiften.dk/byensbedste. Husk også at stemme i de øvrige 12 kategorier.

Når du stemmer, er du automatisk med i konkurrencen om et rejsegavekort til Lissabon til en værdi af 14.000 kroner.

Vi finder vinderen i de 13 kategorier samt vinderen af Stiften-prisen ved et stort awardshow i Hermans i Tivoli Friheden torsdag 15. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce