Annonce
Aarhus

Fem kilo perler og 100 meter snor: To 10-årige piger går til kamp mod corona med hjemmelavede smykker

Ellen Johanne Back (tv.) og Mille Fiedler Bech mødes kun udendørs eller via Facetime, når de laver smykker til deres internetbutik. Foto: Marianne Ester Back
Man behøver ikke drukne sig i Netflix-serier og kedsomhed, bare fordi skolen er lukket. Ellen og Mille har travlt med deres helt egen nødhjælpsforretning.
Annonce

SKØDSTRUP: Veninderne Ellen Johanne Back og Mille Fiedler Bech fra 3.e på Skødstrup Skole har mere travlt end de fleste af deres jævnaldrende veninder, der her under corona-krisen er hjemme fra skole.

Pigerne har fået en god idé til, hvordan de kan gøre en indsats i kampen mod sygdommen.

I løbet af kun to dage har de solgt hjemmelavede smykker og armbånd for 900 kroner i den internetbutik, de selv har designet i ”Google Sites”.

Når pengene ligefrem strømmer ind, er det, fordi de to piger, allerede inden corona dukkede op i Kina, var i gang med at lave smykker til et andet godgørende formål.

- Ellens morfar lider af Parkinsons Sygdom, og da pigerne på patientforeningens hjemmeside læste om corona og sårbare ældre, besluttede de at hjælpe. De har været helt vilde, og det har næsten ikke kunnet gå hurtigt nok med at få det hele op at køre. Det var mere os forældre, der lige skulle kunne følge med, siger Marianne Ester Back, der er mor til Ellen Johanne Back.

Pengene går derfor både til kampen mod corona via Unicef og til Parkinsonforeningen.

Jeg synes, det er bedre at give end at få gaver, for så kan man se andre folk få glæde af de ting, de får.

Ellen Johanne Back

Annonce

Glæden ved at give

Det er pigerne selv, der opdaterer hjemmesiden med tekst og billeder. Og materialerne til smykkeproduktionen er også pigernes egne.

- De har begge to fået en helt masse perler i jule- og fødselsdagsgaver. Og så er der også en dame her fra Skødstrup, der har hørt om det gode initiativ og doneret sine gamle smykker til pigerne, så de kan klippe dem op og lave dem om til nye smykker, siger Marianne Ester Back.

Pigerne har det helt fint med på den måde at donere deres fødselsdags- og julegaver væk til et godt formål.

- Jeg synes, det er bedre at give end at få gaver, for så kan man se andre folk få glæde af de ting, de får, forklarer Ellen Johanne Back.

Kan I godt få tid til at lave lektier?

- Jeg står op klokken seks om morgenen og laver mine lektier, inden vi mødes på Facetime for at lave perler sammen, siger hun.

De to piger har ikke haft andre legeaftaler end med hinanden. Og når de har været sammen, har de siddet udenfor på terrassen i deres skitøj og laver perler.

- Jeg vil gerne tilbage i skole og se mine andre veninder, men det er også hyggeligt at være herhjemme, siger hun.

Annonce

Forretningsplanen

Der er en forretningsplan – selv om pigerne ikke selv kalder den det. De har aftalt, at de hver skal lave fire smykker om dagen – otte i alt. Smykkerne sælges for mellem 20 og 50 kroner.

De har også regnet på, hvor lang tid det tager at lave de forskellige smykker, og hvor mange perler der skal bruges. Faktisk har de taget nogle af de mest arbejdskrævende smykker ud af kollektionen, fordi det ikke kan betale sig at lave dem, når de regner forholdet mellem pris og tidsforbrug ud.

Hvad gør I, hvis I kan sælge flere perler, end I kan nå at lave?

- Vi er ret hurtige til at lave dem, så det tror jeg ikke, kommer til at ske, siger Ellen Johanne Back.

Materialer er der også nok af. Tilsammen har Ellen og Mille fem kilo perler og 100 meter snor.

Skulle efterspørgslen stige ud over produktionsapparatets kapacitet, er det måske muligt at kalde flere folk på arbejde.

- Ellers er der også en storesøster, siger den stolte mor Marianne Ester Back.

Man kan finde pigernes hjemmeside på https://sites.google.com/view/elmi-smykker/

Pigerne laver hver fire smykker om dagen. Foto: Marianne Ester Back
Pengene fra salget går til at bekæmpe corona-pandemien. Foto: Marianne Ester Back
Pigerne mødes online. Og er i det hele taget "digitalt indfødte"; de har også selv lavet deres hjemmeside. Foto: Mette Fiedler Bech
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Norsminde Kro gik fra et forrygende efterår til en kamp for overlevelse

Aarhus

Omstridte forandringer rykker nærmere: Advarsler fra ledere bremser ikke udspil til ny struktur på ældreområdet

Annonce