Annonce
Livsstil

Fem mænd bag nyt delikatesse-eventyr i Nørregade

Lars Nielsen fra firmaet Kaffe Lars er en af de fem mænd, der ejer Déliqat. Til højre butikschef Andreas Lyhne. Foto: Axel Schütt

Fem mænd med hver deres speciale har netop åbnet butikken Déliqat i Nørregade med "et udvalg af livets goder".

AARHUS: Der er kokken, der kafferisteren og der er portvinsentusiasten. Der er vinimportøren, og der er ejendomsudvikleren. Og så er der ham, der passer butikken.

Alle seks mænd har det til fælles, at de brænder for feinschmecker-produkter og for at dele dem med andre, og sådan er det nyeste skud på butiksstammen i Nørregade blevet til. Déliqat hedder butikken meget passende.

Søren Pedersen - Norsminde Kro, Lars Nielsen - Kaffe Lars, Peter Skov - portvinsentusiast, Claus Broberg - Canblau og endelig Niels Mølgaard, ejendomsudvikler, har alle investeret kroner og ører i butikken, mens sjettemanden Andreas Lyhne er udnævnt til butikschef.

- Butikken er et udvalg af livets goder og en sjov blanding af delikatesser som mad, skinke og ost og så samtidig en kaffe- og vinbar. Vi bestræber os på kun at have ualmindelig lækre produkter inden for alt fra portvin til olier og krydderier - og alle er varer, som man ikke lige umiddelbart kan købe andre steder, fortæller Andreas Lyhne.

Annonce
Der er flere end 200 vine at vælge imellem i Déliqat, oplyser butikschef Andreas Lyhne. Foto: Axel Schütt

Vi bestræber os på kun at have ualmindelig lækre produkter inden for alt fra portvin til olier og krydderier.

Andreas Lyhne, butikschef, Déliqat

Han fortæller videre, at Déliqat ikke kun er en butik, men også et sted, hvor man kan nyde sin vin og sin kaffe og små delikate hapsere, som han kalder det.

- Og så håber vi også at få gang i noget brød og kaffe om morgenen, og i det hele taget prøver vi os lidt frem her i starten, lyder det fra Andreas Lyhne.

Déliqat er i to etager og på 130 kvadratmeter i Nørregade 28, og butikken slog dørene op 8. september. Læs mere på Déliqats hjemmeside, deliqat.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce