Annonce
Horsens

Fem millioner fordelt til skoler: Egebjergskolen får 1,2 millioner

De fem ekstra millioner, som Horsens Kommune har sat af til skolerne i budget 2020, er nu blevet fordelt. Ni skoler får en del af kagen, fem skoler må undvære. Arkivfoto: Morten Pape.
Torsdag besluttede et enigt børne- og uddannelsesudvalg, at ekstra fem millioner til skolerne ikke skal gå til alle - kun ni ud af kommunens 15 skoler får del i millionerne.

Horsens: Et enigt børne- og uddannelsesudvalg besluttede torsdag eftermiddag, at de ekstra fem millioner, som er budgetteret til skolerne i 2020, ikke skal fordeles lige ud over kommunens 15 skoler, men i stedet efter en ny tildelingsmodel, hvor ni skoler får en del, og fem skoler må undvære.

Men det er den rigtige måde at gøre det på, slår formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S) fast.

- Noget tyder på, at nogle skoler har været underfordelt. Og vi skal have kigget på vores tildelingsmodel generelt. Jeg kan godt forstå, hvis nogle bliver skuffede, men mon ikke skolerne ved, at der er nogle skoler, som løfter en større opgave, end de har fået midler til, siger hun og fortsætter:

- Vi ved, at det er nødvendigt nogle gange at gøre noget, hvor nogen får, og andre ikke gør, men jeg er overbevist om, at med den fællesskabsfølelse, som er mellem skolerne, kan de godt forstå tildelingen, lyder det.

Annonce

Det er bare dejligt og en stor lettelse. Lige nu er det svært at komme ind og ud ad dørene, for vi kan ikke få armene ned.

Bjarne Schuricht, skoleinspektør Egebjergskolen

Det er ærgerligt

En af de skoler, som må undvære penge i denne omgang, er Stensballeskolen. Skolen stod via den nuværende tildelingsmodel til at få godt 450.000 kroner ud af puljen, og Skoleleder Anders Olesen er ikke videre begejstret for beslutningen om at vælge den model, som giver skolen nul kroner.

- Det er ærgerligt. Jeg skal nu undersøge, hvilke konsekvenser det får. Men det betyder jo, at vi så skal bespare den halve procent, som alle skoler skal. Jeg havde måske håbet, at den kunne blive opvejet af de ekstra midler. Så vi skal ud og finde et sted, hvor vi skal spare penge, og jeg ved slet ikke på nuværende tidspunkt, hvor det bliver, siger han.

I den anden ende af skalaen ligger Egebjergskolen. I stedet for godt 300.000 kroner får skolen med den nye tildelingsmodel hele 1.132.000 millioner. Og de falder på et tørt sted, lyder det fra skoleinspektør Bjarne Schuricht.

- Tusind tak. De falder ned i hullet. Det er jo ikke på den måde ekstra manna fra himlen. Det er et spørgsmål om, at man kan se, at den nuværende budgetmodel trænger til at blive justeret. Jeg har gjort opmærksom på, at vi er blevet uheldigt ramt, fortæller han og fortsætter:

- Vi er rigtig glade for, at man har set, at der var tale om, at der skulle justeres på tildelingsmodellen. Det letter tingene herude for os, så vi kan få snuden oven vande.

Skal gå til varme hænder

De fem millioner, som nu bliver fordelt mellem ni og ikke 15 skoler skal gå til børnene. Det understreger Lone ørsted, som har fuld tillid til, at skolerne bedst selv ved, hvordan pengene skal bruges.

- Vi fastholder principperne om, at det er ude på skolerne, de skal beslutte, hvordan pengene skal bruges. Men de skal prioriteres, så de går til børnene, og i budgettet er der sendt et kraftigt signal om, at det er velfærd, der er fokus på, og dermed skal pengene gå til tiltag, som understøtter børnenes læring og trivsel, siger hun.

Og på Egebjergskolen kommer de 1,2 millioner til at betyde flere hænder.

- Der, hvor vi har virkelig skruet ned, er på hænder. Vi har skrabet alt, hvad vi kunne, og alt ekstra er væk, så der kun er lige de medarbejdere, der skal til for at få det til at løbe rundt. Mange løber stærkt, så pengene skal gå til at lukke et hul, så vi kan putte noget af det tilbage, som vi har skrabet af, siger Bjarne Schuricht og tilføjer:

- Det er bare dejligt og en stor lettelse. Lige nu er det svært at komme ind og ud ad dørene, for vi kan ikke få armene ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce