Annonce
Sport

Fem nøgleord skal bringe Århus Håndbold tættere på slutspillet

Emil Jessen er en af de unge, der har grebet chancen i efteråret i Århus Håndbold. Den 19-årige bagspiller kan meget vel få en afgørende rolle i kampen om at komme i top otte. Foto: Ole Nielsen.
Det århusianske trænerteam har set efterårets kampe igennem for at finde frem til de justeringer, der kan få kampene til at knække over til Århus Håndbolds fordel.

HÅNDBOLD: Herreligaen bevæger sig ind i en utroligt spændende periode, når de 14 hold genoptager kampen for point i landets bedste håndboldrække. Aalborg er for længst stukket af fra de resterende hold, men det er kun syv point som adskiller nummer to og 10 i rækken. Der er derfor lagt op til en hektisk slutspurt i de sidste ni kampe. Århus Håndbold indtager på nuværende tidspunkt 10. pladsen i rækken og er et af de mandskaber, der stadig har mulighed for at blive en del af slutspillet.

Det vil kræve, at de sidste procenter tipper over til de orangeklædtes fordel og derfor har trænerteamet også brugt en del tid på at nær-studere efterårets kampe.

- Hvis vi ser bort fra vores nederlag til GOG, så har vi ikke tabt nogle af vores kampe stort. Derfor er det ganske få ting, der eventuelt skal justeres på, hvis vi skal finde de mål, der kan få tingene til at tippe over på vores side, siger assistenttræner Simon Sørensen.

Han fortæller, at ambitionen er at finde fem nøgleord, der kan arbejdes med i løbet af januar, så holdet er helt skarpt til første opgør efter vinterpausen, hvor Skanderborg Håndbold kommer på besøg i Ceres Arena.

- Det er meget angrebsdelen, hvor vi føler, at der er noget at hente. Derfor skal vi have set på holdet og ikke mindst den enkelte i den fase. Vi vil blandt andet have fokus på boldtempo, dueller og skarpheden i forhold til de systemer, der bliver sat i gang. Vi er simpelthen nødt til at blive endnu skarpere på aftalerne, når de sættes i gang, siger Simon Sørensen og tilføjer, at kontraspillet også er under den kritiske lup.

Den har simpelthen givet for lidt udbytte og kan være et af de steder, hvor århusianerne kan finde de mål, der kan blive afgørende i det tætte løb om slutspilspladserne.

Århus Håndbold, grundspil

Århus Håndbolds sidste ni kampe i grundspillet ser således ud.

30/1: Skanderborg Håndbold (hjemme)

7/2: Sønderjyske (ude)

12/2: Lemvig-Thyborøn (hjemme)

19/2: TTH Holstebro (ude)

29/2: Fredericia HK (hjemme)

4/3: Mors/Thy (ude)

9/3: Ribe-Esbjerg (hjemme)

19/3: Skjern (ude)

25/3: Bjerringbro-Silkeborg (hjemme)

De unge har grebet chancen

Århus Håndbold så ud til at skulle spille meget smalt i efteråret, fordi truppen indeholdt så mange unge og uprøvede navne i ligasammenhæng. De unge spillere har dog taget store skridt i deres udvikling og er efterhånden blevet fuldt integreret på ligaholdet. Bedste eksempler er Emil Jessen og Anton Laursen, der har markeret sig stærkt i henholdsvis angreb og forsvar, ligesom den nye mand på stregen Lukas Jørgensen har klaret sig langt over forventning.

- De unge spillere har fået chancen i efteråret, men de har også formået at gribe den, når den har været der. Nu er det jo blevet sådan, at vi skal bruge dem i kampene, og det har uden tvivl også gavnet de mere etablerede spillere, fordi de ved, at andre kan gå ind og supplere dem. De er ikke nødt til at holde igen, fordi de skal klare en hel kamp. Det er fuld skrue, og det er noget anderledes end i begyndelsen af sæsonen, hvor vi nogle gange begyndte at se på klokken, fordi vi var nødt til at give pauser, så de etablerede kunne klare kampen. Sådan er det jo ikke mere.

- Alle ved, at spillere som Torben Petersen, Anders Kragh Martinusen og Nikolaj Læsø har mere erfaring og ofte skal ind og afgøre kampene, men det er også sundt for dem at vide, at de unge altså står klar. Det er uden tvivl sundt for konkurrencen i truppen, siger Simon Sørensen.

Århus Håndbold spillede torsdag aften første træningskamp mod HEI. I den sidste weekend af januar tager truppen til tyske Bielefeld, hvor de deltager i en trænngsturnering fra 23. til 26. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce