Annonce
Østjylland

Fem nye søer på vej: Tørre regnvandsbassiner skal fyldes med vand

For enden af den nye vej og i en sænkning ligger et såkaldt tørt regnvandsbassin. Det SAMN Forsyning nu ved at omdanne til et bassin, som skal indeholde vand hele tiden. Foto: Carina Mayner
Fem steder i Odder Kommune bliver der i disse år etableret såkaldte våde regnvandsbassiner i områder, hvor der i forvejen af og til samler sig vand.

Odder: Det har vakt en del undren, at der i det nordlige Odder, nærmere betegnet nord for krydset Knudsminde/Århusvej pludselig går en vej ind - foreløbig fyldt med køreplader.

Vejen kan være midlertidig, men hvad i alverden laver så store entreprenørmaskiner her på græsplænen næsten foran den sidste erhvervsbygning før bygrænsen? Og hvor fører den hen?

Når vi er færdige, er borgerne velkomne til at besøge arealerne med de nye søer, som forhåbentlig bliver gode rekreative områder.

Jens Christian Masrcussen, projektleder i SAMN Forsyning

Svaret giver Jens Christin Marcussen, projektleder i SAMN Forsyning, der blandt andet håndterer overskydende regnvand i Odder og Horsens Kommuner. Han fortæller, at vejen fører ned til et af fem gamle regnvandsbassiner, som i disse år er ved at blive gjort mere miljøvenlige.

Annonce

Tørre bassiner

- Jeg vil ikke sige, at "opdateringen" af de fem gamle bassiner er en direkte udløber af klimaforandringerne. Nej, når vi udbygger bassinerne, skyldes det lige så meget et ønske om, at de fremover skal rumme vand hele tiden - og ikke kun efter kraftige regnskyl. Når der konstant er vand i bassinerne, kan man nemlig meget nemmere bremse vandets fart, så det ikke løber de forkerte steder hen alt for hurtigt - fordi vand bremser vand, fortæller projektlederen og fortsætter:

- Samtidig bundfælder eventuel forurening i vandet sig nemmere i de våde bassiner, hvor man med teknik og via naturens gang kan fjerne det, før det løber ud i åer og vandløb.

Annonce

Fem steder

Ud over at udbygge et for mange ukendt regnvandsbassin ved Knudsminde, er der allerede blevet ombygget tilsvarende bassiner på Nølevvej og på Rude Havvej, hvor der også er blevet etableret nye. På sigt vil SAMN Forsyning også renovere og udbygge eksisterende bassiner på Løvsangervej og i Saloparken.

Jens Christin Marcussen ved endnu ikke hvornår, men han fortæller, at naboer vil blive orienteret et godt stykke tid før, det omfattende arbejde går i gang.

- Når vi er færdige, er borgerne velkomne til at besøge arealerne med de nye søer, som forhåbentlig bliver gode rekreative områder, siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for udlændinge at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce