Annonce
Kultur

Sting kommer til Horsens: Her er fem sange, du skal kende

I 2017 spillede Sting på Smukfest i Skanderborg. Arkivfoto: Morten Pape


Horsens: Horsens & Friends har mandag føjet Sting til listen over navne, Horsens skal huse koncerter med i 2020.

Sting spiller i Lunden 23. juni med 2019-albummet ”My Songs” i bagagen. Dermed er der lagt op til hitparade, da albummet rummer genindspilninger af nogle musikerens bedste numre siden gennembruddet med The Police i 1970’erne.

Her er fem numre, man bør kende med den 68-årige musiker.

Kilde: Wikipedia

Annonce

1: Roxanne

Sting skrev sangen, inspireret af synet af prostiuerede, der hang ud i området omkring et hotel i Paris, hvor The Police boede i 1977. Titlen er hentet fra navnet på en figur i stykket ”Cyrano de Bergerac”. Sangen blev udgivet som single i 1978.

2: Message In A Bottle

Sangen blev udgivet som første single fra albummet "Regatta de Blanc" i efteråret 1979 og blev The Polices første nummer et på singlehitlisten i Storbritannien. Sangen, der handler om ensomhed og fremmedgørelse, er blevet omtalt som et af Police-medlemmernes egne favoritnumre.

3: Englishman In New York

Stammer fra Stings andet soloalbum "Nothing Like The Sun" i 1987. Sangen handler angiveligt om homo-ikonet Quentin Crisp og hans rejse fra London til New York.

4: Every Breath You Take

Sangen blev udgivet i 1983 og betragtes som en af The Polices stærkeste signaturer på moderne pop og rock. Nummeret, som Sting skrev efter bruddet med sin kone, Frances Tomelty, i 1982 og begyndelsen på et nyt forhold, toppede i otte uger den amerikanske Billboard Hot 100-liste. Det vurderes at have indbragt Sting mellem en fjerde- og en tredjedel af alle de penge, han samlet set har tjent på sin musik.

5: If I Ever Lose My Faith In You

Fra Stings soloalbum "Ten Summoner's Tales" fra 1993. Sting har ikke defineret, hvem "You" er i sangen, der handler generelt om at miste troen på mennesker og institutioner: politikere, medier og teknologi, samtidig med, at han fortæller om en tro på, at verden kan blive bedre. Sting blev i 1994 belønnet med en grammy for sangen med prisen "Best pop vocal performance".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce