Annonce
Livsstil

Fem stjerner til en glad vin for en flad 50’er

Foto: Kenneth Klingenberg
Dagens tre anbefalinger leverer letløbende vin, som højst koster dig 50 kroner.

En østrigsk hvidvin fra Rema 1000’s hylde med særligt udvalgte vine scorer højest i dagens test.

1 2019 Sant Thias Gemischter Satz; Weingut Frank, Niederösterreich, Østrig; Rema 1000: 50 kroner (12 procent)

Lys i glasset med tydelig frugt i duften; her er fersken, grøn melon og grønne jordbær - det nærmer sig tuttifrutti-tyggegummi - og en note af nybælgede ærter. Frugten går igen i smagen, krydret med et drys peber. Frugten er markant og i munden understøttes den af en pæn syre, som også giver længde i munden. Alkoholen er behageligt dæmpet og forstyrrer ikke vinens balance. En nydelig og glad vin, nem at drikke, men ikke kedelig, og den sender tankerne i retning af sommer. Prisen er lige så nydelig. Med skruelåg. Fem små stjerner.

5

2 2018 Medusa Albariño; Tappet af Félix Solis, Rías Baíxas, Spanien; Bilka: Tilbud 39/normal 89 kroner (12,5 procent)

Medium intens i duften som viser asparges, fersken, friskost, yoghurt og klippe med saltvand. En let cremet mundfornemmelse og en pæn syre giver en harmonisk oplevelse i munden, men den moderate smag af grape, citron, grøn melon, golden delicious og tynd yoghurt er forholdsvis hurtigt overstået. En mild oste-smag hænger ved i eftersmagen, som også har lidt grønne bønner. Det er ikke en vin, der skal vente i kælderen, men lige nu leverer den udmærket som ledsager til fx hvid fisk uden fed sauce eller en blød gedeost. Tilbudsprisen trækker op på fire pæne stjerner.

4

3 2019 Riesling Classic3 2019 Riesling Classic; Roman Graeff, Pfalz, Tyskland; Meny: 150 kroner/3 liter (12 procent)

Lidt tilbageholdt i duften, men med luft i glasset åbenbarer sig honningsød melon, hvid fersken, grønne æbler, et skvæt citron og lidt krydderi af nellike og sellerisalt. Forholdsvis blid og meget sødmefuld frugt indleder smagen, som gradvist overtages af mere bitter og syrlig citrusfrugt fulgt af pære, fersken og svag abrikos. Syren er behersket. Lige ud ad landevejen-vin, som er nem at drikke, men heller ikke sætter dybe spor i hukommelsen. Prisen trækker den lige op på fire små stjerner.

4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Inges køkken: Bagt fetapasta

AGF

Bag om bruddet: Metoo-sag kostede Haysen jobbet i AGF

AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce