Annonce
Kultur

Fem vigtige begivenheder i MØ's karriere

Foto: Michael Bager

MØ's manager, Bjørn Nielsen, har set tilbage på de seneste seks år og udvalgt fem centrale begivenheder, som har haft stor betydning for vejen mod international succes.

1. MØ spiller Spot Festival i Aarhus i 2012. Efterfølgende begynder det danske musikmedie Soundvenue at skrive om hende og hendes på daværende tidspunkt eneste to sange "Maiden" og "Pilgrim". Fem måneder senere, da hun spiller på branchefestivalen CMJ i New York, er de to numre blevet samlet op af stort set alle nævneværdige, internationale musikmedier. Det resulterer i, at MØ efter sin optræden på CMJ får henvendelser fra flere end 20 internationale pladeselskaber. 2. MØ udgiver debutalbummet "No Mythologies To Follow" i 2014 gennem det engelske pladeselskab RCA. Albummet får gennemgående positive anmeldelser i alle toneangivende internationale musikmedier og ender med at sælge mere end 500.000 eksemplarer world wide.

3. I 2015 skriver og udgiver MØ "Lean On" sammen med det amerikanske band Major Lazer, hvis frontmand er stjerneproduceren Diplo. "Lean On" var længe den mest streamede sang i verden og har i dag mere end en milliard streaminger på Spotify. Musikvideoen er set 2.5 milliarder gange på Youtube. "Lean On" ændrer, hvad der er op og ned på Karens tilværelse, og hun optræder i tv-shows overalt i verden. Blandt andet hos Jimmy Fallon, "Good Morning America" samt britiske Jools Holland. Året efter optræder MØ med Major Lazer på Coachella på den amerikanske festivals hovedscene og udgiver to måneder senere sangen "Cold Water" sammen med Major Lazer og verdenstjernen Justin Bieber. Sangen er streamet en milliard gange på Spotify og er ydermere set en milliard gange på Youtube.

4. I 2016 udgiver MØ "Final Song", der bliver hendes første reelle verdenshit i eget navn. "Final Song" har solgt til guld-plade i USA, Storbritannien og Frankrig samt dobbelt platin i Australien og Danmark samt en lang række platinplader i Tyskland, Sverige, Polen og Italien. Sangen har opnået en halv milliard streaminger på Spotify og Youtube.

5. I 2018 vender MØ tilbage til Coachellas hovedscene og spiller sit eget show efterfulgt af det amerikanske band Haim samt Beyonce. Koncerten på Coachellas hovedscene er kulminationen på MØ's hårde arbejde med endeløse turneer på det amerikanske kontinent samt i resten af verden og leder frem til 19. oktober, hvor hun udgiver sit andet album "Forever Neverland" fire et halvt år efter gennembruddet med debutalbummet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce