Annonce
Kultur

Femte år i træk med rekordbesøg på Naturhistorisk Museum

Mange så sabelkatten i øjnene på Naturhistorisk Museum. Foto: Adam Bindsløv

AARHUS: På Naturhistorisk Museum jubler direktør Bo Skaarup. Museet har fremgang i besøgstallet for femte år i træk.

89.014 besøgte museet i universitetsparken i 2017. Det er otte procent flere end i 2016, og på to år er det en stigning på 25 procent.

- Tilmed har anslået 150.000 set vores fotoudstilling "Habitat Aarhus" på Åboulevarden, siger Bo Skaarup, der betegner den som en markant udstilling med århusianernes egne fotos af naturen.

Han har i 2017 blandt andet kunnet vise store mammutter, og lige nu og til uge otte i 2018 kan gæsterne opleve udstillingen om istiden.

- Ikke kun folk, som kender museet kommer, men vi mærker i billetsalget, at også nye dukker op, siger Bo Skaarup, der oplever, at museet næsten er blevet løbet over ende af folk, der gerne vil arbejde som frivillige i 2018.

Han glæder sig også til at se resultatet af samarbejdet med letbanen.

- Den vil køre i et bælte af vild natur og blomster, der er hentet på Godsbanen og sået i byens nye trafikårer, siger Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce