Annonce
Østjylland

Fest for Låsbys nye midtpunkt

Så flot og lækker tager søerne sig ud. Foto: Axel Schütt

Begejstringen er stor for Låsby Søerne, der blev officielt indviet i dag med taler og en masse aktivitet.

Annonce
Selv om der stadig er arbejdsplads i afgrænsede områder af den nye Søpark i Låsby, og der er dele af det nye cross-gym motionsudstyr, der ikke er helt færdig, så blev Låsby Søpark indviet med maner i dag eftermiddag i strålende novembersolskin.
Der var et fint traktement med blandt andet varm suppe og gratis sandwich. Foto: Axel Schütt
Hele byen blev trakteret med varm suppe, øl, vand, sandwich, kage og kaffe.
Og kort efter kl. 13 gik Anders Bo Madsen i gang med at lave opvarmningsøvelser for de mange fremmøde - som optakt til en fælles omgang trommefest på tomme plastikdunke, hvor alle blev opfordret til at tage del, og mange gjorde det.
Anders Bo Pedersen fik deltagerne med på at lave opvarmningsøvelser. Foto: Axel Schütt
Imens gik Låsby-borgerene rundt og beså deres nye byområde, søparken der både binder byen sammen på en ny måde og inviterer til fællesskab, aktivitet, motion, konkurrence, gåture og leg.
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V)klippede det røde bånd for Låsby Søpark - som er meget mere end blot et klimaprojekt, der skal beskytte Låsby mod oversvømmelser. Foto: Bollerup
Og folk syntes godt om det, de så. Som en kvinde blandt de mange fremmødte bemærkede.
Medlemmer af løbeklubben testede nogle af cross-gym redskaberne, der er en del af søparken. Foto: Bollerup
»Jeg fatter slet ikke, at vi har noget, der er så flot her i vores by.«
»Det er en fornøjelse at stå her foran så mange mennesker i dag til indvielsen af den helt fantastisk Låsby Søpark,« sagde borgmester Jørgen Gaarde (S). Foto: Bollerup
Byens børn tog også med stor glæde den nye legeplads i brug. Og de gode løbehjuls-, cykel- og scate-elementer.
Låsby har fået en skøn legeplads midt i byen. Foto: Bollerup
Annonce

»Det stikker helt af«

En lille gruppe fra Låsby Løbeklub gik rundt og testede de nye cross-gym muligheder, og de har store forventninger til søparken.
Før talerne blev der varmet op med en tromnmefest på tomme plastikspande. Foto: Axel Schütt
»Det stikker helt af det her,« sagde Dorte Snedker Halvorsen.
Hun havde netop prøvet kræfter med nogle gule kasser, der er monteret på en bro, hvor de med forskellig modstand kan skuffes eller trækkes frem og tilbage i en skinne. Det er et oplagt sted, hvis man skal have brændt noget energi af. Eller konkurrere om hvem, der hurtigst kan skubbe en kassevogn fra de ene ende til den anden.
Annonce

Det styrker Låsby

Det var også en glad og begejstret Mette Hoeck Klausen, formand for Låsby Borgerforening, der var toastmaster og taler ved indvielsesfesten.
»Med det her får vi vores første udendørs samlingspunkt i Låsby,« sagde hun som den sidste i en talerrække, der blev indledt af erhvervs- og udviklingsminister Troels Lund Poulsen (V).
»Låsby Søpark er et super spændende projekt og et fantastisk resultat af et stærkt, lokalt engagement. Jeg er sikker på, I går stor glæde af Låsby Søpark,« sagde Troels Lund Poulsen, der fik æren af at klippe det røde bånd for parkens officielle indvielse - en opgave, sen gruppe lokale børn hjalp ham med.
Borgmester Jørgen Gaarde (S) kaldte søparken for en kæmpe gevinst for Låsby, der er et udviklingsområde.
»Af samme grund har byrådet for nylig valgt at gøre Låsby til centerby, ligesom Galten, Ry og Hørning er det. Byrådet ser et stort udviklingspotentiale i Låsby. Sammen med den nye motorvej, det hyggelige bymiljø og det fantastiske foreningsliv er søparken med til at gøre Låsby endnu mere attraktiv for nye familier,« sagde Jørgen Gaarde.
Annonce

Er udviklingsprojekt

Henrik Müller, der er formand for Skanderborg Forsyning - som satte hele arbejdet med Søparken i gang for at klimasikre Låsby mod oversvømmelser - sagde, at Skanderborg Forsyning havde valgt at løse opgaven i Låsby på en ny måde, der kunne være en løftestang for hele området.
Cross-gym faciliteterne og parkens rekreative elementer er støttet af Lokale og Anlægsfonden og Realdania med store millionbeløb. Og fra førstnævnte glædede udviklingskonsulent Oliver Vanges sig over det gode samarbejde, ikke mindst med de lokale borgere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Aarhus

Fire bilister kørt på skadestuen efter trafikuheld i det vestlige Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspot-områder i Aarhus

Annonce