Annonce
Byens Bedste

Byens bedste fornærmelser: Stikpiller til Letbanen og Tøffe ved awardshow i Musikhuset

Godt 700 mennesker var samlet til Byens Bedste 2017. Foto: Jens Thaysen
Den offentlige transport i Aarhus og ikke mindst letbanen blev årets ufrivillige offer for konferencier Anders Breinholt. Og gæsterne grinede højlydt med inden kåringen af Byens Bedste forretninger og oplevelser løb af stablen for fuld musik.

AARHUS: Der er ikke noget vi elsker i Aarhus som Aarhus-historier. Måske er der ligefrem tale om en speciel slags masochisme? For der blev i hvert fald grinet højt og længe, da konferencier Anders Breinholt indledte det store awardshow Byens Bedste 2019 med at gøre grin med byens offentlige transport.

- Jeg er glad for at I er kommet sikkert frem, især jer, der har taget den offentlige transport, sagde værten kendt fra "Natholdet" på TV2, og viste et storskærmsbillede af en afspærret rutebilstation. Og da næste billede var af letbanen med overskriften "Frosten driller: Letbanen i Aarhus holder stille igen" blev der grinet igennem blandt de 700 gæster samlet i Musikhusets foyer.

- Ja, I må være pænt trætte af at høre om det. Men jeg er ikke træt af at tale om det, forsikrede Anders Breinholt med et djævelsk smil om munden, men en nyligt ankommet borgmester Jacob Bundsgaard havde svært ved ikke selv at komme til at grine.

- Tænk på at være direktør for den letbane. Hold kæft et job, han har.

Og så tog et tv-klip fra norsk TV2 kegler blandt publikum, da måbende nordmænd fra letbane-byen Bergen kommenterede at den århusianske letbane ikke kan køre, når der er frost.

- Det må være en spøg. En aprilsnar, sagde en mand.

Heldigvis varede selvpineriet ikke så længe og Anders Breinholt sagde taktfyldt:

- Giv jer selv en hånd. Det er jer, der må leve med det ... og nu var vi jo ellers lige kommet ud af løvfaldet ...

HER ER VINDERNE

Vinderne er:

Byens bedste café: The Lazy Wombat, Ceresbyen

Byens bedste frisør: Birthe Gleerup

Byens bedste specialbutik: Fisken, Kridthøj Torv

Byens bedste Take Away: De Fyrretyve Røvere

Byens bedste genbrug: Kirkens Korshær Genbrug

Byens bedste Service: Salling

Byens bedste kulturbegivenhed: Julemarkedet, Tivoli Friheden

Byens bedste spisested: Mefisto

Byens bedste shopping kvinder: Sophies Tøjhus

Byens bedste shopping mænd: Kaufmann

Byens bedste værtshus: Peder Wessel

Byens bedste gå-i-byen-sted: Gedulgt

Byens bedste shoppingcenter: Magasin

Byens bedste Stiften-prisen: Spot Festival

Inklusiv juryens stemmer er der afgivet cirka 110.000 (109.089) stemmer i de 14 kategorier.

Flere muntre mænd

Efter en række jokes om de nye elektriske løbehjul og flere videoklip skulle vi jo til det.

Og to ny muntre mænd, eks-fodboldspillerne Stig Tøfting og Peter Graulund, der med Anders Breinholts udlægning tilsammen har spillet 1.000 fodboldkampe, lod ikke Breinholt noget tilbage i morsomheder.

- I ved nok, at Nicklas Bendtner har skrevet en bog, hvor han blandt andet fortæller, at han havde en butler. Jeg har så taget min egen bodyguard med, sagde Peter Graulund og kikkede på Stig Tøfting, inden de to præsenterede de nominerede i kategorien Byens Bedste Café, og endte med at afsløre vinderen: den australske Lazy Wombat.

Sidstnævnte Tøfting kunne også selv se det selvironiske i, at netop han af alle med sin skaldede isse skulle præsentere næste kategori: Byens bedste frisør.

Annonce

- Det viste vi godt

Blandt fem nominerede løb Birthe Gleerup med sejren. Og ejeren med sit store hold af frisører var stolt.

- Prisen betyder det, vi godt vidste i forvejen, at vi er byens bedste frisør. Nu har vi så fået papir på det. Det var på sin plads, mente Birthe Gleerup, der ikke mindst glæder sig over anerkendelsen og at kunne hænge prisen op, nu hvor frisørsalonen går ind i sit 30. jubilæumsår i 2020.

Der er meget på spil i konkurrencen, først og fremmest æren af i det kommende år at kunne reklamere med, at man er byens bedste i en af de i alt 13 kategorier og den særlige Stiften-pris.

Gæsterne strømmede til Byens Bedste 2019, der fandt sted torsdag aften i Musikhuset. Foto: Flemming Krogh
Annonce

To gange velkomst

Arrangementet startede allerede klokken 18 med spisning for en del af gæsterne, der havde tilmeldt sig det. Det foregik i to etager over foyeren, hvor Musikhusets personale havde rygende travlt med at bære tallerkener ind med rosastegt kalveculotte og senere mazarinbrud med blommer i Madeira.

Århus Stiftstidende står bag kåringen af byens bedste butikker, arrangementer og oplevelser, og salgschef Jørgen Lundorff og chefredaktør Jan Schouby bød velkommen. To gange - en gang på hver etage. Og de fortalte, at avisen har 225 års jubilæum i år og har gennemført en række arrangementer i løbet af året, hvoraf dette blot var et af flere. Jan Schouby takkede særligt Aarhuus Stiftstidendes Fond for den donation, der har gjort det muligt.

Blandt gæsterne var da også formanden for fonden, Steffen Ebdrup med sin hustru Marie Louise Ebdrup.

- Vi har ikke deltaget før, men glæder os meget til at se hvem, der får den store pris, Stiften-prisen, sagde parret.

Inden showet skulle gæsterne spise. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Spænding ved bordene

Spænding var der ved bordene allerede under middagen. Blandt andet hos de otte ejere og ansatte fra Ild.Pizza, der var nomineret i kategorien Byens Bedste Take Away.

- Det er spændende, for vi har ikke været med før, fortalte Andreas Aarvig fra pizzeriaet.

Han kunne i øvrigt afsløre en lille nyhed fra det populære pizzerias egen verden. For ud over pizzeriaet i Skejby har de lige åbnet en afdeling i Risskov og er på vej med yderligere to spisesteder i henholdsvis Odder og Hornslet.

Prisen til Byens bedste Take Away gik dog endnu engang til De Fyrretyve Røvere.

- Det er fucking sindssygt at vinde den to år i streg - det er edderøvme fedt, tusind tak for alle jeres stemmer og tusind tak til alle vores kunder, lød det bramfrit fra 'røverne' på scenen.

Anders Breinholt var vært på showet for tredje år i træk. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Magasin gjorde det igen

På stolerækkerne ved showets start sad blandt andet otte spændte medarbejdere fra Magasin, der meget flot var nomineret til to priser: Shopping for mænd og bedste shoppingcenter.

- Vi vandt som bedste shoppingcenter sidste år, så vi håber at kunne gentage det i år, sagde shopmanager for sko og accessories, Vibeke Tymmler og ekspedient i kosmetik Dina Rosager til avisen, inden afgørelsen faldt.

Medarbejderne fra Magasin synes, at Byens Bedste er et fedt arrangement, som de hyper meget i butikken.

- Man får en fællesånd og forståelse i butikken. Alle hepper på os. Og der bliver talt meget om det i huset og på vores interne møder. Og vi har en periode, hvor vi kan fortælle kunderne, at vi er nomineret.

Og skulle de ikke vinde igen i år, hvad så?

- Hvis ikke vi vinder er det øv. Men så giver vi den bare endnu mere gas, så vi kan vinde næste år, fastslog de to medarbejdere.

Men senere viste det sig, at Magasin faktisk gentog kunststykket fra sidste år og vandt som byens bedste shoppingcenter.

Andreas Aarvig (tv) og Nikolaj Ingell-Hansen deltog for første gang i awardshovet sammen med kolleger fra pizzeriaet Ild.Pizza. Her betjenes de af tjener Helena Ingerslev. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Æresprisen gik til Spot-festival

Undervejs var der glæde og jubel fra salen, efterhånden som de sidste vindere blev afsløret. Underholdningen blev leveret af Nicklas Sahl og Ida Corr, der begge udtrykte glæde over at være med til at fejre de bedste af de bedste i byen.

Og så var det tid til at kåre aftenens vinder i den sidste kategori: Stiften-prisen 2019.

- Vinderen er kendetegnet ved, at de gennem en længere årrække har bidraget positivt til Aarhus på flere måder, lød det blandt andet fra Jacob Bundsgaard, der var på scenen sammen med avisens chefredaktør Jan Schouby.

De nominerede var Classic Race Aarhus, Aarhus City Halvmarathon og Spot-festival, og det var Spot-festival der i sidste ende løb med sejren.

"Tak, fordi vi i det hele taget er nomineret, det er vi utrolig stolte og glade for. Vi har en enorm opbakning alle steder fra, som vi er rigtig glade for," blev der sagt i takketalen, inden Anders Breinholt rundede aftenen af.

Anders Breinholt fik med charme og sædvanligt godt humør gæsterne til at grine flere gange i løbet af aftenen. Foto: Jens Thaysen
Glæden var ikke svær at få øje på hos vinderne. Foto: Jens Thaysen
The Lazy Wombat vandt prisen som Byens Bedste Café. Foto: Flemming Krogh
Birthe Gleerup vandt prisen som Byens Bedste Frisør. Foto: Flemming Krogh
Karin Salling, hendes datter Tina Salling, borgmester Jacob Bundsgaard var med til festen, som Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby var vært for torsdag aften. Foto: Kim Haugaard
Stig Tøfting var sammen med Peter Graulund på scenen for at uddele de første tre priser. Foto: Kim Haugaard
Smilene var store, da Kirkens Korshær gik på scenen for at modtage prisen i kategorien "bedste genbrug". Foto: Kim Haugaard
Nicklas Sahl var med til at levere aftenens underholdning. Foto: Kim Haugaard
Der var plads til masser af gode grin i løbet af showet. Foto: Jens Thaysen
Tivoli Friheden vandt med deres julemarked "byens bedste kulturbegivenhed". Foto: Jens Thaysen
Sophies Tøjhus gik på scenen som vindere af byens bedste shopping for kvinder. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce