Annonce
Aarhus

Fest, opera, og mad i verdensklasse på toppen af Aros

Ann-Mette Elten leverer en del af den musikalske underholdning, når Stiften inviterer til fødselsdagsfest i Aros lørdag 14. september.
Stadig få billetter til Stiftens store jubilæumsfest, hvor Wassim Hallal vil levere maden og Anne Mette Elten vil give prøver på sine evner som operasanger

Aarhus: En aften med mad, vin og underholdning i absolut verdensklasse serveret i nogle rammer, som formentlig aldrig gentager sig.

Sådan lyder det tilbud, som Århus Stiftstidende præsenterer sine læsere for lørdag 14. september.

- Man kan virkelig tale om, at vi giver læserne muligheden for en "once in a life-time oplevelse". Det bliver mad og underholdning på absolut topniveau, og i anledning af vores 225-års fødselsdag gør vi det til en helt særlig pris, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør, Jan Schouby.

Til at fejre den runde dag har avisen fået lov at låne regnbuen på toppen af Aros, og den vil blive omdrejningspunktet for aftenens arrangement.

Aftenen indledes i selve regnbuen med et glas champagne og snacks leveret af stjernekokken Wassim Hallal. Her kan man nyde solnedgangen over byens tage, inden nogle verdens bedste dansere med Peter og Kristina Stokkebroe i spidsen leverer et forrygende danseshow.

- Herefter trækker vi ned i selve museet, hvor middagen skal nydes på forskellige steder på femte sal. Det bliver en helt speciel oplevelse at nyde Wassim Hallals fantastiske mad i de omgivelser. Og Wassim Hallal har lovet at kreere fire fantastiske retter i anledning af fødselsdagen, og hertil har han nøje udvalgt vine, der passer til maden, siger Jan Schouby.

Annonce

Opera fra Elten

I en pause mellem retterne vil Anne Mette Elten dukke op og give et par prøver på sine fantastiske sangevner.

Anne Mette Elten var i mange år mest kendt som en del gruppen PS12, der blandt andet havde et kæmpe hit med sangen "Hjem til Århus", men i de senere år er hun for alvor slået igennem som opera-sanger. I øjeblikket rejser Anne Mette Elten således rundt sammen med den engelske volakgruppe Blake på tournen Perfect Harmonies - A clasical Journey. Og det er et par numre herfra, som Anne Mette Elten vil synge.

Efter middagen vil der igen være mulighed for at nyde udsigten over Aarhus’ tage, inden vi slutter aftenen med et afterparty, hvor en DJ vil spille op til dans, og der vil være mulighed for at få forskellige drinks.

Prisen for denne storslåede aften er bare 1.299 kroner pr person. Billetterne kan købes på stiften.dk/fordele.

https://avisfordele.dk/aarhus-stiftstidende/events/vin-mad/fest-paa-toppen-af-aros/c-34/c-303/p-9759

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce