Annonce
Aarhus

Fest på Kulbroen tre nætter i streg

<p>Sidste hånd på forberedelserne til Kulbroen festival, som disse herrer står bag (fra venstre): Martin Thim, Michael Schlippé, Daniel Walsh og Thomas Lillevang. Foto: Axel Schütt</p>

Kulbroen Festival er klar tordag aften til den første af tre fester med dj?s.

Annonce
Rå brædder er tømret sammen til siddestole, og tønder til at sætte stille øl og shots på er sat op. Der er en basketkurv og et stort telt rejst til at tage duggen, ligesom højttalere og musikanlæg er stillet op. Der er i den grad lagt op til fest torsdag aften og nat som den første af tre aftener og nætter med dj-musik ved Kulbroen.
Sidste hånd på forberedelserne til Kulbroen festival, som disse herrer står bag (fra venstre): Martin Thim, Michael Schlippé, Daniel Walsh og Thomas Lillevang. Foto: Axel Schütt
Bag Kulbroen Festival står fire mænd, der brænder for kulbroen og det rå miljø omkring den.
Daniel Walsh er initiativtager til Kulbroens Venner og nu også Kulbroen Festival. Kulbroen er en gammel bro til at fragte kul på havnen. Den ligger syd for Spanien i området ud mod Jægergårdsgade. Foto: Axel Schütt
»Nu har vi brugt madmarkederne hele sommeren til at aktivere pladsen hernede og trække folk til. Vi har skabt et navn omkring Kulbroen, og vi har vi skabt et varemærke, vi nu vil udvikle videre på med denne Kulbro Festival,« fortæller medarrangør Daniel Walsh.
Martin Thim, Mikkel Elkjær og Jens Kahr ved de sidste klargøringer inden dj-fest under kulbroen.
Arrangørerne, der med egne ord er »gamle kulturrotter« har været i Ringkøbing for at hente lys og lyd og i København for at hente de store hvide stjerner, der kommer op at hænge under kulbroen, og som skal lyses op med projektører, der også vil markere den karakteristiske betonbro.
Mikkel Elkjær ved at færdiggøre et siddeområde til festen. Foto: Axel Schütt
Sammen med Daniel Walsh står medarrangørerne Martin Thim, der til daglig er selvstændig i kommunikation og med i Kulbroens Venner; Thomas Lillevang som er arkitekt - også på dette projekt samt Michael Schlippé som musikalsk ankerman. Han er til daglig er direktør for kommunikationsfirmaet »Hele Vejen«:
»Når man tager på festival er musikken ofte helt blandet. Men vi har valgt i stedet at lægge musikken i temaer over de tre aftener, fordi det måske kan tiltrække forskellige segmenter,« forklarer Michael Schlippé.
Torsdag fra kl. 21 er det reggae og dancehall, fredag er det elektronisk musik og tech house, og lørdag er det hip hop og blandet musik.
»Der vil være folk, der vil komme alle tre aftenener, og så andre, der går efter den specielle musik,« vurderer Michael Schlippé, der også har en fortid som dj i natklubben Chokoladefabrikken.
Programmet byder på en række danske og udenlandske dj-navne, som det fremgår af faktaboksen.
Der er åbent i området hver dag fra kl. 16 og boder, så man kan forsyne sig med drikkevarer og mad.
Alle tre aftener er der entré fra kl. 21 i form af armbånd med mulighed for at købe tre dage for to dages pris. Musikken spiller til kl. 05.
Det er sent?
»Ja, det har kommunen givet lov til, og de kommer og tjekker lydniveauet,« fortæller Daniel Walsh, der glæder sig til tre dage med Kulbroen Festival.
Annonce

Fakta

Kulbroen festival
Program
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Frederik Tingager efter AGFs sejr over FCK: - Det giver genlyd at slå de store hold

Annonce