Annonce
Aarhus

Festen er aflyst: Kronprinsen må blive hjemme

Tilbygning til Det Grønlandske Hus er en træbygning. Foto: Flemming Krogh
Coronaen udsætter indvielse af tilbygning og kultursal til Det Grønlandske Hus i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Det skulle have været den helt store fest i Det grønlandske Hus på onsdag med Kronprins Frederik som hovedperson. Men nu er det hele udsat til senere.

- På grund af begrænsningen på 10 personer i forsamlinger er indvielsen af den nye kultursal i Det Grønlandske Hus i Aarhus udsat, oplyser projektkonsulent i huset, Sanne Helmer Petersen.

- Vi ser tiden an i de næste fire uger og vender tilbage med en ny dato, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Mere grønlandsk miljø

Det Grønlandske Hus i Aarhus ligger på Dalgas Avenue 52 A-F, og Kronprins Frederik skulle stå for den officielle indvielse af en ny kultursal og en tilbygning.

Huset skal være medskaber af et levende grønlandsk miljø i Region Midtjylland og være brobygger i mødet mellem Grønland og Danmark.

Kultursal og tilbygning har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal doneret penge til.


Vi får en ny ramme at operere i, så grønlandske og danske borgere i regionen kan mødes, finde og styrke fællesskabet.

Tanja Nielsen


Det Grønlandske Hus' tilbygning set indefra. Foto: Flemming Krogh

Bygningen er tegnet af Aarhus-arkitekten Uffe Breinholt fra Rubow arkitekter, og den skal i sin grundform referere til et grønlandsk hus, der står på fjeldet, uden at falde helt uden for de andre bygninger i nabolaget.

Annonce

Nye muligheder

Salen har været længe undervejs. Den skal rumme en lang række kulturelle aktiviteter fra foredrag, forestillinger og musik til udstillinger og skoletjeneste.

- Vi får en ny ramme at operere i, så grønlandske og danske borgere i regionen kan mødes, finde og styrke fællesskabet. Samtidig har vi bedre fysiske rammer til kontorer, møderum og samtalerum. Vi har fået en større og mere indbydende butik med grønlandske fødevarer og gaveartikler. Køkkenet er også udbygget og moderniseret, siger Tanja Nielsen fra huset.

Udsat

Den nye tilbygning og kultursal til Det Grønlandske Hus på Dalgas Avenue i Aarhus skulle være indviet af Kronprins Frederik på onsdag. Men forsamlingsforbudet forhindrer flere end 10 i at samles. Derfor er arrangementet udsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce