Annonce
Erhverv

Festglad århusianer skabte løvekamp: Nu skal der glitter på alle Danmarks fester

Trine Hansen kørte først festartikel-forretningen Party In A Box som bierhverv hjemme fra lejligheden i Aarhus, før hun i efteråret besluttede sig for at satse og gå fuldtid i sin egen virksomhed. Kort efter gennemførte hun sin succesfulde pitch i Løvens Hule. Foto: Per Arnesen, DR
Der var rift om at få lov til at investere i Trine Hansens festlige forretning Party In A Box i DR-programmet Løvens Hule torsdag aften. Fire ud af fem løver viste kløer, men den århusianske forretningskvinde valgte at gå enegang med Freeway-direktøren fra Viborg.

AARHUS: Det går ikke altid som forventet, når iværksættere træder frem foran fem investorer i DRs matchmaking-program Løvens Hule.

Og sådan blev det også for 29-årige Trine Hansen fra Aarhus, da hun torsdag aften på skærmen stod ansigt til ansigt med det glubske panel af investeringsivrige løver og præsenterede sin forretning, webshoppen Party In A Box.

- Jeg havde regnet med, at nu skulle jeg virkelig ind og sælge mig selv og overbevise én af dem om, at de skulle investere i Party In A Box, men i stedet opstod der hurtigt løvekamp i studiet. Fire ud af fem ville være med, alle gav et bud, og der blev dannet flere konstellationer undervejs, fortæller Trine Hansen.

Den århusianske iværksætter står bag konceptet Party In A Box, som tilbyder hjælp til dem, der gerne vil holde en flot fest, men selv mangler kreativitet og overskud til at folde festen helt ud. Det sørger Trine Hansen for ved at gøre det let for kunderne at sammensætte en box med masser af pynt.

Foran løverne spillede Trine Hansen ud med, at hun søgte en investering på 200.000 kroner for 10 procent af virksomheden. Det svarer til en værdiansættelse på to mio. kroner - altså hvad virksomheden forventeligt vil være værd ved et salg. Og det var netop et af de bud, som hun modtog fra investorerne.

Men i sidste ende valgte Trine Hansen at tage imod en investering på 400.000 kroner for 25 procent fra den eneste kvinde i løveflokken, Mia Wagner, direktør i Freeway-koncernen fra Viborg - altså svarende til en værdiansættelse på 1,6 mio. kroner. Samtidig fik hun afslutningsvis også sat en anden bejler Jacob Risgaard, manden bag Coolshop, på plads:

- Mia, jeg siger ja til dit første tilbud. Der er for meget snak derovre...

Annonce

Løve-investeringer

For Mia Wagner er der tale om den anden sæson i Løvens Hule.

I den første sæson blev det til følgende fire investeringer:

  • Kforkage: 450.000 kroner for 20 procent (sammen med Jesper Buch)
  • L’amourbox: 600.000 kroner for 12,5 procent (sammen med Jan Lehrmann)
  • Comeat: 250.000 kroner for 20 procent (soloinvestering)
  • Myselfie: 200.000 kroner for 5 procent (sammen med Christian Stadil, Jesper Buch, Jan Lehrmann og Peter Warnøe)

I anden sæson, som havde premiere på DR torsdag 2. januar, er Mia Wagners første investering 400.000 kroner for 25 procent af Party In A Box.

Kærlighed fra første pitch

- Jeg havde Mia som investor i tankerne, inden jeg trådte ind i studiet, for selv om jeg godt kan lide store og flotte tal, så betyder værdier og mennesket bag endnu mere for mig. Freeway er en familievirksomhed, hvor de siger tingene, som de er. Det kan jeg godt lide, forklarer Trine Hansen og fortsætter:

- Jeg kender også nogle af de andre iværksættere, som Mia Wagner har investeret i gennem Løvens Hule, og de har alle snakket meget positivt om samarbejdet med hende og Freeway. Og så er jeg glad for, at Mia var den første investor, der meldte sig på banen.

For Mia Wagner er der tale om den i alt femte investering i Løvens Hule - og hendes hidtil største soloinvestering.

- Jeg vidste allerede under Trines pitch, at Freeway skulle med i Party In A Box. Konceptet er fantastisk og kan blive enormt, men først og fremmest har Trine de helt rigtige karakteristika, som jeg kigger efter. Hun har en krøllet hjerne og er kreativ, men hun har også en stor selvdisciplin og er en erfaren indkøber, siger Mia Wagner.

Glitter til livets fester

Investoren indrømmer gerne, at hun er lige så festglad som iværksætteren:

- Jeg elsker fester og især private sammenkomster, hvor vi samler vores nærmeste og allerbedste venner, og her må man jo gerne vise gæsterne, at vi har ventet dem og glædet sig. Der skal endnu mere glitter på alle livets fester, og det vil vi gerne hjælpe danskerne med. I første omgang er vores fokus på Danmark, og så kan vi begynde at kigge internationalt fra 2021.

Blandt løvindens foreløbige hule-investeringer er MySelfie, der udlejer fotoudstyr til events, platformen Comeat, som muliggør nye bekendtskaber over et måltid, og K for Kage, der er et univers for opskrifter og salg af bageartikler.

Endelig har Mia Wagner lagt sin løvepote på L’amourbox, en abonnementtjeneste med sexlegetøj. Fællesnævneren for alle fem investeringer er online-delen.

Freeway har netop speciale i webbaserede forretninger. Koncernporteføljen tæller i øvrigt blandt andet Danmarks største datingsite Dating.dk, netboghandlen Plusbog.dk og takeaway-portalen Room service.

Party In A Box

  • Etableret i oktober 2017 af Trine Hansen
  • Begyndte med at sælge udelukkende festartikler til børnefødselsdagen, men har siden oktober 2019 udvidet med at tilbyde pynt til alle livets fester
  • Omsatte i 2019 for cirka 700.000 kroner og har et mål om en omsætning på to millioner i 2020 og fem millioner kroner i 2021
  • Holder til i en lejlighed i Grønnegade i Aarhus og har lager på Aarhus Havn. Her forventer Trine Hansen at udvide med kontor i løbet af foråret

Styr på indkøb og licenser

Trine Hansen har hidtil kørt forretningen hjemme fra tredjesals-lejligheden i Grønnegade i Aarhus, og så pendler hun, de otte minutter det tager, på sit el-løbehjul til Aarhus Havn, hvor hun har varelager og pakkeri. De nærmeste fremtidsplanerne går i retning af at få sit eget kontor på havnen, at ansætte de første medarbejdere og at åbne fysisk butik i Aarhus - en Party In A Box Flagship Store - hvor kunderne kan gå ind fra gaden og mixe deres egne kasser med pynt til pomp og pragt.

Omsætningen i festfirmaet lød i 2019 på 700.000 kroner, mens målet er to millioner kroner i år og fem millioner kroner i 2021.

- Indtil nu har jeg drevet virksomheden på ren mavefornemmelse, men jeg har brug for hjælp til både strategisk ledelse og markedsføring, siger Trine Hansen og tilføjer, at enkeltmandsvirksomheden er ved at blive lagt om til et anpartsselskab.

Hun tog springet og gik fuldtid på Party In A Box i september 2019, mens optagelserne til Løvens Hule fandt sted i begyndelsen af oktober. Siden har investeringen fra Mia Wagner været en velbevaret hemmelighed.

Trine Hansen har tidligere arbejdet hos legetøjsproducenten Maki i Silkeborg og været 11 år hos Salling Group - i butik, logistik og indkøb. Det har givet hende en god baggrund til at skaffe varer og holde styr på licenser.

- Og så har mine forældre begge haft egen virksomhed, og jeg kan godt lide at være min egen chef, hvor der er kort fra tanke til handling. Men jeg har da også fundet ud af, at der ikke altid er så meget af den frihed, der også følger med at være selvstændig, slutter hun med et smil.

Trine Hansen havde udset sin Mia Wagner som mulig investor, inden hun trådte ind i Løvens Hule, og direktøren for Freeway-koncernen skulle heller ikke høre mange ord fra iværksætteren, før hun var solgt. Foto: Sandra Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce