Annonce
Kultur

Festival hylder børnelitteraturen

Hay Festival hylder børne- og ungdomslitteraturen med en fire dage lang festival på Dokk1. Festivalen åbnes af kronprinsesse Mary torsdag kl. 11.15. Arkivfoto: Martin Ravn

Kronprinsesse Mary er æresgæst til åbningen af en international børnelitteraturfestival på Dokk1. Her samles danske og internationale forfattere og tegnere under Hay Festival Aarhus 2017, hvor mere end 150 arrangementer er på programmet.

AARHUS: Festivalen er et af årets højdepunkter for børn og unge i kulturhovedstadsåret og holdes i samarbejde med den britiske litteraturfestival Hay Festival, som hvert år tiltrækker 250.000 deltagere. Foruden festivalen i England holder Hay Festival en række festivaler rundt om i verden for at støtte litterær talentudvikling, og i anledning af kulturhovedstadsåret kommer den nu til Aarhus.

- Vores første festival i Danmark er en helt igennem international hyldest til børn og deres litteratur. Med Hay Festival i Aarhus ønsker vi at understrege, hvor vigtigt det er at læse bøger. Og vi sætter fokus på vigtigheden af at læse bøger fra andre kulturer, fordi det er med til at styrke vores forståelse for andre og for hinanden. I en verden, hvor man nemt kan føle sig isoleret, ønsker vi at skabe dialog og engagere unge mennesker på tværs af grænser, udtaler international direktør for Hay Festival, Cristina Fuentes La Roche.

Festivalen på Dokk1 bliver åbnet af kronprinsesse Mary torsdag 26. oktober klokken 11.15, og den løber til og med 29. oktober.

I løbet af de fire dage kan publikum møde en lang række danske og internationale forfattere og illustratorer, som bidrager med oplæsninger, talks og workshops på festivalen. Alt i alt vil der være flere end 150 arrangementer og workshops.

Fra de hjemlige himmelstrøg kommer danske forfattere som Janne Teller, Kim Fupz Aakeson, Kenneth Bøgh Andersen, Josefine Ottesen, Dy Plambeck og Wulffmorgenthaler.

Blandt de udenlandske gæster er Oliver Jeffers, der vil fortælle om sin helt nye billedbog, mens forfatter og illustrator Chris Riddell arbejder live på festivalen, hvor han vil tegne svaret på publikums spørgsmål.

Lørdag 28. oktober bliver det afsløret hvem som har vundet konkurrencen 500 ord, hvor 4177 skolebørn har bidraget med én historie. De to vinderes historie bliver udgivet på Gyldendal.

Det er gratis at deltage i festivalen, men arrangementerne kræver tilmelding på Aarhus 2017s hjemmeside.

På litteraturfestivalen er der både noget for børn og unge. Festivalen får besøg af omkrin 50 danske og internationale forfattere og tegnere. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Sommer i Danmark: Fire kunstudstillinger du burde se, når du er i Østjylland

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce