Annonce
Aarhus

Festival på Radar: Litteratur og lyd mødes, og sød musik opstår

Det eksperimenterende strygeensemble Who Killed Bambi leverer nykomponerede toner til Puk Qvortrups roste debutroman "Ind i en stjerne". Foto: Kim Haugaard
Ord og musik blandes i weekenden på Spillestedet Radar, hvor minifestivalen "Lyd + Litteratur" vender tilbage.
Annonce

AARHUS: Festivalen "Lyd + Litteratur" er tilbage med nye eksperimenter og spændende møder mellem musikken og litteraturen.

Festivalen, der blev grundlagt i 2002, finder sted på spillestedet Radar, der sammen med Geiger Records og 365Tekster i sin tid tog initiativ til "Lyd + Litteratur".

Med de nødvendige Covid-forholdsregler og et nedsat publikumstal gennemføres festivalen igen i år.

Publikum kan se frem til to koncertaftener med optrædener fra forfattere og musikere, der genremæssigt spænder over alt fra folkemusik, klassisk, jazz og rock til elektronisk musik.

Festivalen begynder med en udsolgt fredag, hvor cellist Jakob Kullberg og forfatteren Majse Aymo-Boot lægger ud. De to har flere gange optrådt sammen, blandt andet i Tivolis koncertsal. Denne gang opfører de en delvis improviseret koncert med nye kompositioner af Jakob Kullberg til Majse Aymo-Boots tekster.

Ud fra en gensidig beundring af hinandens udtryk og forskellige tilgange til at arbejde med kunst, har trioen Køs, som består af Maria Dybbroe, Valdemar Kragelund og Kristian Saarup, og digter Pia Tafdrup skabt en fælles koncert til "Lyd + Litteratur".

Festivalens første dag slutter med orkestret Skammens Vogn, der gæster "Lyd + Litteratur" som optakt til udgivelsen af bandets sjette album.

Annonce

Romandebut tilsat strygere

Sara Grabow åbner festivalens anden dag med sine fortolkninger af Rilke.

Da Sara Grabow havde udgivet albummet "EneRum", blev hun af litteratur og Proust-ekspert Neal Ashly Conrad Thing mødt med ordene: "Det minder mig om Rainer Maria Rilke".

Siden begyndte Grabow selv at læse værker af den tysktalende digter og blev helt forelsket i hans ord og billedsprog.

Lyd + Litteratur

Lyd + Litteratur Festival 2020, 2. og 3. oktober på Radar.

Program fredag:
Majse Aymo-Boot & Jakob Kullberg
Køs & Pia Tafdrup
Skammens Vogn

Program lørdag:
Sara Grabow synger Rilke
Mondrup/Juhl Dalsgaard
Puk Qvortrup & Who Killed Bambi

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

Under festivalen er der premiere på et helt nyt samarbejde mellem forfatter Louise Juhl Dalsgaard og komponist og musiker David Mondrup.

Louise Juhl Dalsgaard har senest udgivet coronadigtene "I dag skal vi ikke dø". Samarbejdet mellem Juhl Dalsgaaard/Mondrup er sat i værk af festivalen, og kunstnerne melder klar med "Et sagn, et savn".

Lørdagen rundes af med forfatter Puk Qvortrup og strygerensemblet Who Killed Bambi, som "Lyd + Litteratur" har sat sammen.

Puk Qvortrups hjerteskærende, selvbiografiske debutroman "Ind i en stjerne" bliver her iklædt Who Killed Bambis elegante strygere i nykomponeret musik.

Billetter til festivalen via www.yourticket.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce