Annonce
Aarhus

Festival på sydhavnen med 250 bud på et forandret Aarhus

Her foregår de forskellige aktiviteter. Der er 250. Kort: Rethink Activism

Kæmpe festival i Sydhavnen fredag, lørdag og søndag skaber grobund for nye tanker om Aarhus.

Annonce

AARHUS: Et spændende eksperiment med kæmpe tilslutning bliver udført fredag, lørdag og søndag på Sydhavnen i Aarhus. Her vil 10.000 deltagere skabe en ny by med store visioner. Flere end 250 indslag vil give bud på, hvordan den forandring, mange ønsker, kan blive omsat til virkelighed.

Rethink Activism Folkefestival fylder Sydhavnen, der virkelig er kommet i spil i de senere år, og hvor kulturentreprenører, iværksættere og flere blander sig med større erhvervsvirksomheder.

- I over et år har vi arbejdet på at samle hverdagsaktivister fra hele landet. Det er gået langt over forventning. Vi havde regnet med 150 deltagere, men nu er vi over 250, siger Paul Natorp, projektleder for Rethink Activism Folkefestival.

Hvis man ikke troede, der var handlekraft og nytænkning i samfundet, er dette beviset på, at man tog fejl.

Paulæ Natorp, projektleder for Rethink Activism Folkefestival

Rethink Activism Folkefestival

Sydhavnen, Aarhus. Rethink Activism Folkefestival. 250 iværksættere synliggør en ny demokratisk kultur med ønske om at skabe forandring fra alle dele af samfundet. Det foregår fredag kl. 10-22, lørdag kl. 10-22, søndag kl. 10-18. Åbningsreception fredag kl. 16.

Der kan købes mad og drikke. Der er musik og underholdning for børn.

Sydhavnen med regnbue. Pr-foto
Annonce

Hverdagsaktivister

Han betegner de mange hverdagsaktivister som mennesker, som oplever noget, der ikke fungerer i hverdagen.

- De går i gang med at gøre noget ved det. Uden at vente på f.eks. penge og myndigheder, eller at sol, måne og stjerner står rigtigt. Hverdagsaktivisme er demokrati i handling skabt nedefra, siger Paul Natorp, der glæder sig over, at festivalen er blevet langt større end ventet.

- Hvis man ikke troede, der var handlekraft og nytænkning i samfundet, er dette beviset på, at man tog fejl, siger projektlederen.

- Vor tids aktivisme går ud på, at vi forvandler det gamle industriområde på Sydhavnen til en by i byen med skole, rådhus, værested, fabrik osv. og aktivisterne tager scenen. I tre dage gentænker vi byen nedefra med 250 workshops, debatter, udstillinger, samtaler, koncerter og meget mere, siger Paul Natorp.

Som området så ud for mange år siden med kulbunker og kulbro og rygende skorsten. Pr-foto
Annonce

12 eksempler

http://rethinkactivism.org/program/events/madvenner/

Der er 250 arrangementer i alt, og her er et udpluk på 12:

Mød hverdagsaktivisterne Pia Stabell og Katrine Knudsen: De har startet Vaskeriet - en øvebane for udviklingshæmmede. Vaskeriet giver mulighed for at bidrage til fællesskabet og til egen udvikling og identitet.

Mad&Venner Fællesspisning: Mad er en gave. Derfor skaber vi mad til en stor fællesspisning på Sydhavnen. Måltidet er gratis- man skal blot tilmelde sig, selv have bestik med og være rar.

Grobund - et liv uden gæld i et bæredygtigt lokalsamfund med egne virksomheder: Grobund er et bosætnings-, kultur- og erhvervsprojekt ved Ebeltoft. De gentænker måden, man tænker samfund på og bryder med de økonomistyrede rammer.

Hjælp Jeppe med at få indflydelse på byudviklingen: Jeppe bor på Frederiksbjerg og engagerer sig i sit lokalområde. Han vil gerne have indflydelse på byudviklingen i sit kvarter, men ved ikke helt hvordan han skal bære sig ad. Vi undersøger hvordan, ad formelle og uformelle kanaler. Med bl.a. rådmand Kristian Würtz og planchef Anne Schmidt Andersen.

Vejen fra gaden: Nuværende og tidligere hjemløse har indrettet den tidligere erhvervsbygning over for Værestedet til en lokal base for SAND, som er de hjemløses landsorganisation.

Her hjælper hjemløse andre hjemløse. Vi inviterer til kaffe og en snak om hjemløshed. Hvad kan vi gøre for at modvirke den stigende hjemløshed?

Befri kunsten: Vær med, når kunstneren Karen Thastum og Silbat Christensen Kuitse fortæller om kunstprojektet Tura Ya Moyas arbejde med stedsspecifik kunst på tværs af genrer. Karen Thastum arbejder for at befri kunsten fra kunstghettoerne og involvere lokale på tværs af Norden.

Programmet og ideerne er kommet frem på demokratisk manér. Her er et af møderne. Foto: Rethink Activism
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce