Annonce
Aarhus

Festivalfusion: Northside købt af amerikansk kapitalfond

Northside og Tinderbox er solgt. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
En stor verdensomspændende virksomhed har købt det selskab, der driver Northside og Tinderbox-festivalen. Superstruct Entertainment driver i forvejen over 25 festivaler verden over.
Annonce

AARHUS: Northside og Odense-festivalen Tinderbox er blevet en del af en stor, international festivalfamilie efter, at den hidtidige ejer har solgt den og to andre festivaler til det amerikansk-ejede Superstruct Entertainment.

Virksomheden har i de seneste år købt stort ind af festivaler, og hele branchen er ved at blive samlet på få, store hænder.

- Vi var reelt nødt til at gøre noget i denne retning, spørgsmålet var blot, hvem vi skulle vælge. Når de andre festivaler bliver samlet, bliver det svært for os at stå alene. Superstruct har store fordele med hensyn til information om kunstnernes planer og kontakt med dem. Man kan lave samlede aftaler, hvor man booker et navn til flere festivaler samtidig, siger Brian Nielsen.

Han er direktør og har hidtil været aktionær i Down the Drain Holding, der ejer festivalerne Tinderbox, Northside og Haven. Dette selskab er nu 100 procent ejet af Superstruct Entertainment, som igen er ejet af kapitalfonden Providence Equity Partners i New York.

Ud over Brian Nielsen var Flemming Myllerup, Mads-Kristian Sørensen og amerikanske DTD InvestCo ejere af Down the Drain. Parterne vil ikke oplyse prisen på virksomheden.

- Men jeg kan sige, at vi har solgt til nogle, som vi har stor tiltro til. De deler vores værdier, og de vil bakke op om vores festivalers kendetegn. Driften og alle ansatte fortsætter uændret, siger Brian Nielsen, der også selv fortsætter som direktør.

- Det er et strategisk opkøb, hvor det er vigtigt at skabe en sammenhængende organisation af festivaler, og hvor man gerne vil have Danmark med, fordi man i forvejen ejer festivaler i Skandinavien. Det er ikke et opkøb, hvor den nye ejer gerne vil lave alt muligt om efter sit eget hoved, siger Brian Nielsen.

- Der er ikke noget vemodigt i det. Jeg er glad og stolt af salget, siger han.

Superstruct Entertainment

Ledes af James Barton, der tidligere har været topchef i konkurrenten Live Nation.

Inden for kort tid har Superstruct Entertainment opkøbt en lang række musikfestivaler, blandt andet

Øya, Norge

Flow, Finland

Sziget, Ungarn (Europas største)

Field Day, Australien

Elrow og Sonar, Spanien

Boardmasters, Victorious Festival, South West Four, Kendal Calling, Truck, Tramlines, England

Hideout, Kroatien

Han understreger også, at salget ikke påvirker de eksisterende aftaler.

Tidligere var en anden festival-arrangør Scorpio medejer af de danske festivaler.

- Det kom desværre aldrig rigtig op at flyve, men det er noget af det samme, vi gerne vil have ud af samarbejdet med Superstruct, siger Brian Nielsen.

Down the Drain begyndte i 2010 med den første Northside-festival i Aarhus. Den første Tinderbox-festival fandt sted i 2015. Senest er man gået ind i Haven-festivalen i København.

Superstruct er stiftet af den tidligere Live Nation-topchef James Barton. Med hjælp fra kapitalfonden Providence har han købt op i hastigt tempo i de senere år. Senest købte virksomheden et stort antal festivaler især i Storbritannien fra det engelske selskab Global Media & Entertainment.

- Down The Drain teamet har bygget en imponerende platform og serie af events over de seneste 9 år, og vi ser frem til at kombinere vores ekspertise med de stærke brands og tage virksomheden til et endnu højere niveau, siger James Barton ifølge en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce