Annonce
Sport

Festlig kamp i vente: Brabrand kan overkomme det store økonomiske undertal med snu fodbold

Der bliver taget fat, når de to hold mødes. Middelfarts Søren Andreasen scorede, da de to hold mødtes i en træningskamp i sommer. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Der bliver produceret mange chancer, når Brabrand og Middelfart mødes.
Annonce

FODBOLD: Når Middelfart og Brabrand møder hinanden, bliver det meget ofte til kampe med drama, intensitet, fight og ikke mindst masser af chancer.

Det bedste eksempel på det var oprykningsspilskampen fra sidste sæson. En kamp, der bølgede frem og tilbage, hvor begge hold var foran, og hvor Brabrand til sidst tog tre point efter en hammer fra distancen af Lasse Tougaard.

Da de to hold for første gang mødtes i denne sæson, endte det 1-1 efter en intens affære og to dødboldsscoringer. Lørdag bliver det formentlig samme billede på Brabrand Stadion, hvor kampen må siges at være en topkamp. Brabrand ligger nummer tre med et enkelt point op til Middelfart på pladsen ovenover.

- Det er to hold, der står utroligt godt til hinanden, og de spiller frisk fodbold. De er nok lidt teknisk bedre, end vi er, men vi har nok et par procenter mere, når det kommer til at være snu.

- Når man ser på vores kampe mod Middelfart, er der blevet produceret masser af chancer i begge ender. Nogle gange har det ikke givet så mange mål, men det har været sjove kampe med dynamisk spil. Jeg ville tage på stadion for at se kampen, hvis ikke jeg var træner, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Hvis man vurderer, at FC Helsingør er det stærkeste hold i 2. Division netop nu, er Middelfart det næststærkeste.

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF

Annonce

Økonomi til forskel

Historien om Middelfart Boldklub er efterhånden velkendt, men den er stadig særlig i 2. Divisions-øjemed. Der er nemlig masser af penge i holdet, der har Per Jørgensen siddende som bestyrelsesformand. Han er samtidig bestyrelsesformand i entreprenørvirksomheden 5E Byg, der i 2018 omsatte for knap 765 millioner kroner.

Det munder blandt andet ud i lønninger, der gør, at flere spillere kan leve af fodbolden i Middelfart. Og lønninger, der også gør, at klubben har kunne tiltrække spillere som Jesper Lange, Nikolaj Hagelskjær og Esben Petersen, der har Superliga-erfaring samt Kim Elgaard, der har spillet et godt stykke over 100 kampe i 1. Division for Vejle, Fredericia og Hobro.

Og når man har mange penge, er man også naturligt en del af topstriden henover en periode. Det har Middelfart også været, men i de sidste to sæsoner fra holdet fra Vestfyn manglet det sidste for at rykke op.

I sidste sæson var den føromtalte 3-2-kamp mod Brabrand den kamp, der mentalt skabte et stort hul op til de senere oprykkere fra Kolding og Skive. Og for to år siden blev holdet ramt hårdt af, at man til oprykningsspillet kun tog de point med, som man havde sikret sig mod de andre oprykningsspilshold fra egen indledende gruppe.

- Hvis man vurderer, at FC Helsingør er det stærkeste hold i 2. Division netop nu, er Middelfart det næststærkeste. Sammen med Aarhus Fremad er Middelfart også det klart stærkeste hold i vores pulje.

- Jeg tænker, at de har et helt andet pres, end vi har, med den økonomi, der er. De skal vinde alle kampe, for de skal bare rykke op med den økonomi. Selv det mindste bølgeskvulp har indvirkning på dem, og så kommer de til at spille med flere nerver, end man naturligt gør i en klub af vores størrelse, siger Tom Søjberg.

Brabrand kommer dog til kampen i en god stime. Siden pokalnederlaget for halvanden måned siden har holdet ikke tabt deres seneste seks divisionskampe.

Brabrand IF - Middelfart Boldklub

De to holds opgør i 2019 (Målscorere i parantes)

  • Middelfart - Brabrand 1-1 (Kim Elgaard / Frederik Selch Poulsen)
  • Brabrand - Middelfart 0-1 (Træningskamp) (Søren Andreasen)
  • Brabrand - Middelfart 3-2 (Michael Pedersen, Mike Kaljo, Lasse Tougaard / Søren Andreasen x2)

2. Division

Lørdagens kampe med århusianske 2. divisionshold:

  • Brabrand IF - Middelfart Boldklub (14:00)
  • Aarhus Fremad - Vejgaard Boldspilklub (14:00)
  • Næsby Boldklub - VSK Aarhus (14:00)
Lasse Tougaard Andersens mål i tillægstiden var i foråret medvirkende til, at Middelfart fik svært ved at rykke op på oprykningspladserne. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus

Sådan genkender du falske profiler: Gertrud Sørensen fra Elev hedder i virkeligheden Lois McLean og bor i Canada

Annonce