Annonce
Østjylland

Festlig og venlig gudstjeneste

Det glade budskab fra sognepræset Line Rudbeck blev modtaget med begejstring af festivaldeltagerne.

Stemningen var igen i år løssluppen og varm, da de lokale præster i går bød deltagerne på Sølund Festival på Danmarks Festlige gudstjeneste.

Annonce

Der blev lagt ud med en halv times opvarmning i form af dans, mens de sidste deltagere ankom.

Kl. 10.30, da gudstjenesten skulle begynde, bimlede det fra højttalere hejst til vejrs i en lift som fra rigtige kirkeklokker. Og da var det store telt på festivalpladsen så godt som fyldt.

Line Rudbeck, der er sognepræst på Sølund, ledede gudstjenesten, der stemningsfyldt startede med salmen 'I Østen Stiger Solen Op', akkompagneret med klaver og med hjælp fra sangerinden Lene Nørrelykke og gospelkoret Rejoice.

Line Rudbeck talte om betydningen af et venskab ud fra Biblens fortælling om Zakæus, en rig skatteopkræver, der boede i Jeriko. Og som var forhadt, fordi han stak penge tilside til sig selv.

»Han ville meget gerne se Jesus, da han ankom til byen, men da han var forhadt, turde han ikke møde op. I stedet kravlede han op i et træ. Og der så Jesus ham. Og Jesus sagde, at han gerne ville være hans ven, hvorpå Sakæus glad inviterede Jesus med til sit hjem for at spise sammen med ham. Mens de øvrige beboeres buede. De kunne ikke tro deres egne ører,« sagde Line Rudback.

»Men under middagen skete der noget. Sakæus sagde, at han ville give de penge tilbage til borgerne i byen, som han havde stjålet fra dem. Og han sagde undskyld. Da Jesus sagde, han ville være hans ven, blev han hjerte - der havde været hårdt og koldt - blødt og varmt,« sagde Line Rudbeck.

Hun konkluderede, at det positive budskab i fortællingen er, at man kan få venner, selv om man tror, man ikke kan, fordi man ikke har opført sig ordentligt. Eller ikkeved, hvad man skal gøre.

Inden nadverdelen, som fik deltagelse ud i alle hjørner af teltet, delte præsterne derpå venskabs-visitkort ud til alle.

»Nu har vi ikke bare danmarks festligste gudstjeneste, vi har også danmarks venligste gudstjeneste, sagde Line Rudbeck.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce