Annonce
Aarhus

Festmusikken fortsætter i Botanisk Have: Politiet beslaglagde soundboks

Soundboksen er en populær maskine blandt unge. Så populær at Tuborg, der "gør noget ved musikken", for tiden udlodder en gratis soundboks hver eneste dag i 40 dage, som det fremgår af denne reklame på Banegårdspladsen i Aarhus. Så kan kan man lade musikken flyde...  som der står. Foto: Søren Willumsen
Naboer til Botanisk Have er fortsat plaget af støj fra høj musik med bærbare anlæg som de såkaldte soundbokse. Fredag aften skred politiet ind og beslaglagde en boks.

AARHUS: I den svedende varme er der fortsat gang i den i Botanisk Have, hvor unge mødes og hører musik på bærbare anlæg som Sondbokse. Men desværre for naboerne overholdes de nye regler om ro efter kl. 20 ikke altid, og det sætter naboernes tålmodighed på prøve - og politiet på arbejde.

- Der er høj musik i parken næsten hver eneste dag og det stopper ikke kl. 20, som det skal, ifølge kommunens regler og skiltningen, fortæller nabo Birgitte Brændgaard fra Eugen Warmingsvej.

Fredag aften ringede både hun selv og hende mand på skift til politiet efter mellem kl. 20 og 21 for at anmode om at håndhæve forbuddet mod musik efter kl. 20.

Annonce

- Der var først ro for musik efter kl. 21.30, fortæller hun.

Ifølge døgnrapporten fra Østjyllands Politi modtag man fredag aften flere anmeldelser om høj musik fra Botanisk Have. Politiet havde en patrulje i Botanisk Have omkring kl. 20 og kl. 20.15 traf politiet en gruppe unge mennesker, hvor en 20-årig mand trodsede forbuddet og fortsat spillede høj musik fra en Soundboks. Den unge mand blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kan imødese en bøde. Samtidig blev hans Soundboks beslaglagt, og den kunne han så hente på politistationen dagen efter.

Regler er svære at følge

- Det er så varmt, at vi er nødt til at have vinduer og døre åbne, så bassen fra de daglige fester trænger ind overalt i huset. Og det lyder fortsat højt, her hvor vi bor. Forleden stod jeg med høreværn på, fordi jeg brugte en rystepudser, men jeg kunne alligevel høre den gennemtrængende bas fra parken, fortæller Birgitte Brændgaard.

Når hun og naboer ringer til politiet for at klage over høj musik midt på dagen lyder svaret ofte "Jamen de må jo gerne spille til kl. 20," fortæller Birgitte Brændgaard.

- Og når vi ringer efter kl. 20, fordi der fortsat spilles, kan vagthavende finde på at sige "at de spiller ikke ret højt". Men man må jo slet ikke spille efter kl. 20, ellers er de skilte helt til grin, fortæller en anden beboer, Inger Merete Bech.

Botanisk Have bruges fortsat som feststed, også selv om det i ferietiden er tyndet ud i antallet af gæster, fortæller naboer. Men politiet modtager fortsat flere anmeldelser om at der spilles høj musik og musik efter kl. 20. Foto 19. juni: Oscar Luis Levcovich

Hun har også fået et andet svar fra politiet, der bekymrer:

- Vagthavende svarede mig en dag, at de ikke kan skrive bøder ud, når ingen af de 25 mennesker omkring en Soundboks vil indrømme, hvis den er. Jeg kan sagtens se, at det er en sur opgave for en politimand, at skulle håndhæve opgaven, men det illustrerer for mig, at reglerne med forbud efter kl. 20 ikke kan håndhæves i praksis. Derfor er et totalforbud mod bærbar lyd i parken eneste udvej, siger Inger Merete Bech.

Annonce

Ny klage til byrådet

I familien Brændgaard giver man heller ikke op over for den af kommunen tilladte støjterror i naboernes boliger hver dag.

Familien har netop skrevet til borgmesteren og alle byrådsmedlemmer for at beskrive, hvor umuligt det er at få reglerne håndhævet, fordi politiet, ifølge deres beskrivelse, ofte har "andet og vigtigere" at tage sig til end at kontrollere støjniveauet i Botanisk Have.

"Reglerne virker ikke og stiller politiet og beboerne til Botaniske Have i en helt umulig og uholdbar situation. I er simpelthen nødt til, sammen med politiet, at finde en ordning, der virker, så denne evindelige støj-terror ophører. Det eneste der kan løse dette problem er, at I forbyder brugen af Soundbokse/forstærket musik i byens offentlige parker," skriver Torben Brændgaard til politikerne.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Gammel forstander undrer sig: Hvis politikerne bakker op, er der noget rivravruskende galt i den her by

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce