Annonce
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Der blev dyttet, hujet og spist stadion-platter på Tangkrogen til Drive-In-Fodbold på storskærm, da AGF mødte Randers. Foto: Flemming Krogh
Der blev dyttet, hujet og spist stadion-platter på Tangkrogen til Drive-In-Fodbold på storskærm, da AGF mødte Randers.
Annonce

Fodbold: De kommer kørende i hobetal - de hvidklædte AGF- fans. Endelig kan de komme ud og lufte deres tørklæder og T-shirts med AGF’s logo printet på brystet.

I ugevis har de ventet på denne aften, hvor deres idoler skal i kamp igen. Endda mod arvefjenden fra Randers.

Omkring 350 biler med op til fem personer i hver er på plads til Drive-In-Fodbold på Tangkrogen i Aarhus torsdag aften. De mange fans vil selvfølgelig hellere have siddet en kilometers penge derfra og nyde solen og en intens fodboldkamp på byens stadion. Men det var umuligt på grund af corona-faren.

Nu sidder de klar i deres biler og venter på at se byens fodboldhelte optræde på en storskærm. I behørig afstand bevæbnet med båthorn og slagsange.

En blå bil ruller ind på pladsen med store flag ud af både vinduer og soltag. Bag rattet sidder Karin Nielsen, iført en hvid AGF-trøje. Det er en særlig dag for hende, da hun fylder 54 år og har fået en overraskelse i gave fra sine veninder.

- Jeg forventede, vi skulle på vandretur på Mols. Men de havde fundet på noget helt andet. Det bliver sjovt, det her, siger dagens fødselar, som får anvist en plads på en af de bagerste rækker på Tangkrogen af en vagt.

Karin Nielsen (forrest th) var inviteret til Drive-In-Fodbold på Tangkrogen af sine veninder, Anne Kleberg, 50 år (tv), Birgitte Leick, 54 år, og Annie Bahnson, 50 åt, bagerst th. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Øver slagsange

Hverken Karin Nielsen eller de tre andre kvinder i bilen er inkarnerede AGF-fans.

- Vi synes, der skulle ske noget nyt, og så fandt vi på at købe en billet til fodbold på storskærmen, forklarer Annie Bahnson, som sidder klar med jubelråb og højt humør på bagsædet.

Slagsangene er de ved at øve sig på.

- Vi har lige fundet ud af, det hedder GF og ikke AGF. Det skal vi lige vænne os til, lyder det fra kvinderne i kor, som snart bestiller en stadion-platte til aftensmad, der bliver leveret til bildøren af ansatte på pladsen.

Man må nemlig ikke gå rundt imellem hinanden her. Skal man på toilet kontakter man en vagt og får følgeskab hele vejen til de opstillede toiletter.

Karin Nielsen har i øvrigt afprøvet konceptet før.

- Jeg havde en stor oplevelse her til en Stevie Wonder Tribute–koncert for nyligt. Bare det her bliver lige så godt, siger den nybagte AGF-fan.

Annonce

David Nielsen dukker op

Musikeren Jøden - aftenens konferencier - indtager scenen og storskærmene. Han får selskab af selveste David Nielsen, AGF’s træner, som viser stort overskud ved at stille op kort tid før kampstart. Det lokale synth-pop-band Zar Paolo dukker også op og giver et par velklingende ørehængere. Alle bandets medlemmer er naturligvis iført hvide spilletrøjer med byens hold.

Mini-koncertens afslutning udløser massive dyt fra bilerne på pladsen, som får varmet hornene op til selve kampen. To af AGF-truppens spillere, Alexander Munksgaard og Niklas Backman, får også fem minutter på den store scene. De er begge karantæneramte, så de har ikke lige så travlt som deres træner, der haster tilbage til byens stadion.

Solen sænker sig over pladsen. Sekunderne tikker. Endeligt toner tv-signalet fra græstæppet frem. Kampen kan begynde efter en nærmest uendelig lang fodboldpause.

Musikerne i Aarhus-bandet Zar Paolo varmede op til kampen iført AGF-trøjer. Foto: Flemming Krogh
En ristet med brød, som går under det fornemme navn en 'stadion-platte', var et populært indslag på Tangkrogen. Stine Berggreen var en af den mange AGF-fans der valgte at se kampen på storskærm sammen med sin far, Jørgen Berggreen. Foto: Flemming Krogh
Toiletbesøg kræver en personlig vagt på Tangkrogen, når der er superligafodbold eller andre kulturelle arrangementer. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce