Annonce
Aarhus

Festugechefen: Alle var forberedt på, at det kunne ske

Festugedirektør Rikke Øxner ærgrer sig på alles vegne. Og nu forestår arbejdet med at betale penge tilbage for aflyste arrangementer. Alle får deres penge. Foto: Scanpix
Rikke Øxner ærgrer sig over, at Aarhus Festuge ikke bliver gennemført, men kunstnerne kendte risikoen. Og gæsterne får deres penge tilbage for købte billetter.

AARHUS: Rikke Øxner ærgrer sig. Festugechefen er ked af det på borgernes, medarbejdernes og aktørernes vegne. Hun havde ellers bygget et program op med en anderledes festuge, som ville være forsvarlig at gennemføre trods corona.

Men det bliver ikke til noget. Festugen er aflyst. Det var et kæmpe antiklimaks, da folkene i organisationen fik at vide, at et års arbejde er spildt.

Nu handler det om at samle det hele op, at tale med dem, der er blevet skuffede og få betalt penge tilbage til dem, der havde købt billetter til forestillinger, de havde set frem til og glædet sig til.

Annonce

En lille trøst

En lille trøst er, at på grund af det corona-begrænsede antal gæster er der ikke så mange at betale tilbage til, som hvis det havde været en normalt gennemført festuge.


Vi er så heldige at have kontakt til alle, og vi glemmer ingen, fordi man køber elektronisk.

Rikke Øxner, festugechef


- Det er også ærgerligt for de mange frivillige, kunstnerne, butikkerne og gallerierne. Vi vil alle gerne snart igen mærke fornemmelsen af et almindeligt liv, men på den anden side er det rart at se, at festugen betyder meget for så mange, siger Rikke Øxner.

Festugens personale forsøger at skrive eller ringe til alle eksterne arrangører og samarbejdspartnere, der skulle have taget del i arrangementer.

- Nogen kan have hygget sig i et sommerhus eller af andre grunde ikke opdaget, at deres arrangement er aflyst.

Også hvad angår billetter er der en del praktiske ting, som skal ordnes. Men vi er så heldige at have kontakt til alle, og vi glemmer ingen, fordi man køber elektronisk. Hvis folk venter til næste uge med at kontakte os, så er systemet sat op til at betale beløbet tilbage. Ingen skal bekymre sig. Alle får deres penge tilbage, siger festugens chef.

Annonce

Udenlandske kunstnere

Hvad med de mange kunstnere, der skulle være med i Natcabaret'en, mange af dem udenlandske?

- Vi har haft en god dialog med dem fra begyndelsen. Corona er jo over hele verden, så alle har vidst, at en aflysning kunne være en risiko i dette særlige år. Alle har vidst, at de kunne blive ramt af et rejseforbud eller lignende, siger Rikke Øxner.

Annonce

Forskellige aftaler

Hele arbejdet med at få overblik over økonomien forestår, og hun kan af gode grunde endnu ikke sige noget om økonomien i det hele endnu. Og for kunstnerne er betingelserne forskellige fra aftale til aftale.

Rikke Øxner giver et eksempel:

- De lysende værker, der skulle have været i havnebassinet og udgjort et flot skue om aftenen, er heldigvis endnu ikke sendt af sted hertil.

- De er en del af en hollandsk lysfestival med hjemsted i Amsterdam. Flere af værkerne har været sendt ud til andre festivaler i for eksempel Asien og Sydamerika. Det kunstneriske team fra Holland har været her og set på forholdene. De var super begejstrede, fordi Aarhus har så flot et område ved vandet. Kunne vi bare have fået lov til at vise det, men nu er der lavet et rent snit. Alle vores egne arrangementer er trukket ud af programmet, siger Rikke Øxner.

Annonce

Stadig arrangementer

Hun understreger, at der er arrangementer, som gennemføres, fordi de ikke er en del af festugens eget program, men blot foregår samtidig og derfor optræder i programmet.

- Det er debatter på Dokk1 og "Teaterkoncert C.V. Jørgensen" på Aarhus Teater og meget andet, og det er godt, at de ting kan gennemføres alligevel, siger Rikke Øxner og understreger, at hvis nogen er i tvivl om billetter eller andet, skal de kontakte festugen.

- Så hjælper vi med at få det ordnet, siger hun.

Og så går hun ellers straks i gang med at kigge på næste festuge.

- Nu har vi et helt år til at planlægge, siger Rikke Øxner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce