Annonce
Kultur For abonnenter

Festugechefen gør status: Byparken er et billede på, hvad festugen kan

- Vi laver festugen sammen med folk, siger festugedirektør Rikke Øxner og nævner værket "It Does Matter Where" som et eksempel. Her kan publikum selv deltage ved at medbringe deres egen stol. - Det kommer til at blive farvet af de mennesker, der medvirker. Så på den måde er selv kunsten tænkt som noget, vi kan skabe sammen med vores publikum. Det foregår lørdag kl. 15-17 i Gellerup. Foto: Axel Schütt

Godt vejr satte positivt aftryk på dette års festuge, der er Rikke Øxners tredje. Festugedirektøren glæder sig over, at århusianerne har været så villige til at lege med, også på de mere krævende programpunkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce