Annonce
Kultur

Festugen inviterer de unge til Kalas

Kalas på Godsbanen er festugens afløser for Smells Like Teens. Gennem workshops og koncerter kommer de unge i alderen 13-17 år tæt på gadekultur som dans, streetart, skate og hiphop. Arkivfoto: Jens Thaysen

Kalas er Aarhus Festuges nye endagsfestival for unge mellem 13 og 17 år. Onsdag kan de være med i forskellige workshops og gå til koncerter på Godsbanen.

FESTUGE: Gadekultur er i fællesnævneren, når Aarhus Festuge onsdag inviterer århusianske unge til Kalas på Godsbanen.

Kalas er afløseren for Smells Like Teens, der gennem små ti år inviterede unge under 18 til koncerter under festugen.

I år er den del af festugeprogram, som er lavet eksklusivt for unge, kogt ned til en komprimeret dag med workshops og koncerter.

- Det har været luksus, at de unge havde flere dage i festugen med koncerter kun for dem. Vi havde lyst til at lege med et andet format og udforske, om vi kunne få de unge med på workshops med rap, streetart, skate og dans, fortæller Micha Schaarup, producent på Kalas.

Festugen allierede sig med et par praktikanter fra Kulturentreprenørerne, som gennem interviews med en masse unge i folkeskolen og klubberne, har spurgt ind til, hvad de unge godt kunne tænke sig at opleve.

Resultatet er blevet til Kalas, der finder sted omkring A-huset og B-huset på Godsbanen.

- Vi håber, at de unge har lyst til at deltage aktivt. Det bliver lidt noget andet, end 'bare' at stå til en koncert, siger Micha Schaarup.

De unge kan blandt andet være med på sidelinjen, når graffitikunstnere fra Aarhus Street Art Festival i Byparken, dekorerer en væg ved Æggepakkeriet, hvor de selv kan få mulighed for at male ved siden af de professionelle. Det foregår onsdag kl. 16 og kl. 18.

I B-huset vil der være tre forskellige danseworkshops med danseskolen Planum, ligesom de unge kan være til skateworkshop eller lære at lave deres egne rim og hiphop-numre ved Rap Akademiet.

- Vi håber på at få en dag, hvor det hele summer af liv, siger Micha Schaarup.

På spillestedet Radar vil der fra kl. 17 være koncert med Adnan, Marcello, JJ Paulo og Don x Lee x Barber, der alle sammen er inden for feltet urban, hiphop og rap.

Annonce
Don x Lee x Barber er en ny hiphop-trio fra Aarhus, der består af de tre dansk-somaliske barndomsvenner, Don, Lee og Barber. De kan høres på Radar til Kalas sammen med Marcello, Adnan og JJ Paulo til en samlet billetpris på 30 kroner. Pressefoto: Aarhus Festuge

Foredrag om e-sport

Kalas er som sagt kun for de unge, men tirsdag aften bliver der bygget bro til forældregenerationen, når Aarhus Festuge inviterer til en talk om e-sport, hvor gaming og dets betydning bliver endevendt.

- Det er et emne som fylder meget i de små hjem. Vi har sammensat et spændende panel, som kan være med til at 'oversætte', hvad det er, de unge får ud af at spille, og hvilke kompetencer det giver, forklarer Micha Schaarup.

Med i panelet er den tidligere professionelle gamer Carsten Petersen, filosof og foredragsholder med speciale i computerspil Christian Mogensen samt underviser på e­sportslinjen på Femmøller Efterskole Kasper Stroustrup Pedersen. Der er kombi-rabat for forældre i følgeskab med en ung/barn.

Tak om e-sport foregår i Kedlen på Godsbanen tirsdag kl. 18.30-20.30, mens der er Kalas onsdag fra kl. 16 til kl. 20.

Der er begrænsede pladser både til workshops og koncerterne på Radar, så Aarhus Festuge opfordrer til, at man køber i forsalg. Det koster 30 kr. for at deltage i en workshop, og det koster også 30 kr. for adgang til de fire koncerter. Billetter købes via aaf.billetten.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Bilisterne kæmper om udendørs parkeringspladser: Samtidig står supersygehusets p-hus halvtomt

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce