Annonce
Kultur

Festugen lyser op: Fire kilometer lang lyskæde pryder midtbyen

Inspireret af Rose Ekens festugeplakat hænger Aarhus Festuge kulørte lamper op flere steder i midtbyen. LED-lyskæderne er købt i samarbejde med NRGI og er en gave til byen, som kan bruges til kommende festuger. Foto: Aarhus Festuge
Aarhus Festuge har ladet sig inspirere af årets festugekunstner Rose Eken og hænger i samarbejde med NRGI en fire kilometer lang kæde med kulørte lamper op flere steder i midtbyen.
Annonce

Aarhus: Kabler og kulørte pærer er nogle af kunstner Rose Ekens yndlingsmotiver. Det kan ses på årets festugeplakat - og i øvrigt også på Frederiksbjergskole, som kunstneren har udsmykket.

Aarhus Festuge har ladet sig inspirere af plakatmotivet og har i samarbejde med energiselskabet NRGi indkøbt fire kilometer lyskæde med kulørte lamper som en gave til byen.

Den farverige lyskæde kan ses, når festugegæsterne går ned ad Strøget, besøger Byparken eller kaster et blik op på Aarhus Rådhus.

Publikum til den uofficielle åbning, koncerten med TV-2 og gæster, kan se frem til en lysende afslutning, når lysene tændes fra scenen efter koncerten. - Festugen har en stolt og ret unik tradition i hvert år at lade en ny kunstner fortolke temaet på årets plakat. I år giver plakaten mulighed for at kaste lys over byen helt konkret med kulørte lamper i forskellige farver, der symboliserer alle de små og store oplevelser, festugen byder på, og jeg glæder mig til at se byen fra sin bedste og mest lysende side, udtaler Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge i en pressemeddelelse. De fire kilometer LED-lyskæde foræres til byen af NRGi og Aarhus Festuge, og de kan pryde byen i mange festuger fremover.

Lyskæderne kan opleves under hele festugen og forsynes af grøn strøm produceret af vindenergi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce