Annonce
Aarhus

Festugens fremtid er uvis: Flere arrangører afventer mandagens svar

Aarhus Festuge hænger i en tynd tråd. Foto: Kim Haugaard 
Flere af de store arrangører bag Aarhus Festuge vil endnu ikke melde ud, om de satser på at afholde dette års festivitas. Andre har allerede aflyst.

AARHUS: Bliver der afholdt festuge i Aarhus i år? Det vides endnu ikke. Men en ting er sikkert. Dette års festivitas rundt omkring i Aarhus i slutningen af august og starten af september hænger i en meget tynd tråd.

To af de helt store bidragsydere, der normalt præger det århusianske bybillede med livemusik og fadølsanlæg, er Cluster Square og Det Turkise Telt. De har ikke - i modsætning til Café Jorden og deres telt på Pustervig - valgt at trække stikket helt endnu, og undersøger stadig, hvorvidt det er ansvarligt at afholde deres arrangementer. Dog vil de ikke træffe beslutningen alene, men i samarbejde med Aarhus Festuge og deres samarbejdspartnere.

- Situationen vi står i lige nu er selvfølgelig helt vildt træls og uheldig på mange punkter. Lige nu bliver vi bare nødt til at vente med at se, hvad der sker, og så satser vi på at nå frem til en endelig beslutning inden for den nærmeste fremtid, fortæller Mads Severinsen, der er partner i Culture Works, bureauet bag Cluster Square.

Annonce


Jeg tror, vi ville have haft et underskud på en halv million, hvis vi valgte at afholde begivenhederne.

Helge Rossen, generaldirektør for Jazz- og folkteltet


Heller ikke Det Turkise Telt vil melde noget ud endnu, og fortæller, at de læner sig op ad, hvad myndighederne melder ud. Lige nu planlægger de dog stadig at afholde deres arrangementer omend det formentlig kommer til at udfolde sig under noget anderledes omstændigheder - hvis det altså overhovedet kommer til at blive afholdt.

Ikke en rentabel forretning

En af arrangører, der allerede tilbage i starten af april valgte at aflyse alle deres begivenheder i forbindelse med Aarhus Festuge er Jazz-Folk-huset. Derfor bliver det velkendte telt ved Sct. Pauls Kirke ikke opstillet i år.

- Det telt, vi plejer at bruge, er 144 kvadratmeter. Hvis man skulle overholde retningslinjerne for afstandskrav og størrelser på forsamlinger, tror jeg, vi vil kunne rumme 70 gæster. Det er simpelthen for lidt. Jeg tror, vi ville have haft et underskud på en halv million, hvis vi valgte at afholde begivenhederne, fortæller Helge Rossen, der er generaldirektør for Jazz- og folkteltet.

- Desuden har vi en målgruppe til vores arrangementer, der er i risikogruppen, og vi starter allerede med at forberede vores festligheder i april. Derfor valgte vi på et tidligt tidspunkt at melde aflysningen ud.

Der er indkaldt til bestyrelsesmøde i festugen på mandag, og her vil man træffe den endelige beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce