Annonce
Østjylland

FGU bygger ud men mangler elever

Direktør for FGU Sydøstjylland, Gitte Blaabjerg Jensen er ved godt mod, selv om skolen har udfordringer med at skaffe elever nok. Her ses hun ved sin spadestiks-tale, da om- og tilbygningen i Odder begyndte. Foto: Verner Lynge
På FGU Odder er der ekstra langt mellem eleverne, fordi skolen samtidig er ved at blive udvidet.

Odder:  Ganske som i resten af landet er der i øjeblikket for langt mellem eleverne på FGU Sydøstjyllands afdeling på Rønhøjvej i Odder. Direktør Gitte Blaabjerg Jensen regner dog bestemt med, at skolen nok skal blive fyldt op igen.

Vi har lige nu ca. 40 elever på skolen i Odder, og når vores store om- og tilbygning snart er færdig, vil vi kunne tage imod 20 mere.

Gitte Blaabjerg Jensen, direktør

Som omtalt i lørdagsudgaven af Horsens Folkeblad har FGU Sydøstjylland været nødt til at afskedige, hvad der svarer til syv-otte procent af personalet, fordi skolen med afdelinger i Horsens, Hedensted, Skanderborg, Samsø og Odder kommuner tog imod 40-60 færre elever end forventet ved skoleårets start i august. Gitte Blaabjerg Jensen fortæller, at det dog ikke har været nødvendigt at afskedige personale i Odder.

- Vi har lige nu ca. 40 elever på skolen i Odder, og når vores store om- og tilbygning snart er færdig, vil vi kunne tage imod 20 mere, siger direktøren, der betegner manglen på elever som et sammenfald af flere faktorer. Blandt andet betyder højkonjunkturen, at en del potentielle elever er kommet i arbejde.

Annonce

Unge under radaren

- Det er naturligvis en glædelig ting, men jeg ved også, at der rundt omkring - og under radaren - sidder unge, som vi skal ud og have fat i. Nogle er måske blevet glemt på grund af corona, og det er bekymrende, siger hun.

Direktøren fortæller også, at håndværkere netop i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på en større om- og tilbygning på skolen på Rønhøjvej. Her har den tidligere produktionsskole fået en opdatering, så der fremover vil bære tre undervisningslokaler samt værkstedsfaciliteter til Byg & Bolig, Kommunikation & Medier, Sundhed & Omsorg - samt almene fag som dansk, matematik og en række arbejdsmarkedsfag. Oprindelig skulle byggeprojektet være færdig i september i år men på grund af mangel på byggematerialer er den store åbningsfest udsat til starten af 2022.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Alarm 112

Kæmpe brand hos P. Olesen: Det ser værre ud, end det er, siger direktør

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce